Autójukkal együtt vitte az árhullám a Japán ítéletidő halálos áldozatait

Sharing is caring!

Heves esőzések okoztak árvizeket és földcsuszamlásokat szerdán Japán délnyugati részén fekvő, harmadik legnagyobb szigetén, Kjúsún.

Az ítéletidőben hárman meghaltak. Szaga prefektúrában egy ember meghalt, amikor autóját elvitte az ár. A területen helyenként egy óra alatt 100 milliméternyi eső esett – közölte az NHK japán közszolgálati televízió. Egy másik ember Fukuoka prefektúrában halt meg, őt is járművével együtt ragadta el a víz. Egy nőt holtan találtak, miután egy vízlevezető csatornába zuhant járművével.

A tévében bemutatott felvételeken elárasztott utakat és vasúti állomásokat lehetett látni. Az emberek térdig érő vízben gázoltak át az utcákon, miután a folyók kiléptek medrükből.

A japán hadsereg 100 katonát vezényelt Szaga prefektúrába, segítendő az árvízi munkálatokat és a mentést.

A Toyota járműgyártó bejelentette, hogy felfüggeszti a munkát egyik üzemében, ahol a Lexus típusú autókat gyártják. Hasonló döntést hozott egy másik gyártó, a Daihatsu Motor vállalat.

A meteorológusok az öt fokozatú skálán a legmagasabb szintű riasztást adták ki a Kjúsú nyugati részén lakók számára, akik évtizedek óta nem láttak ilyen heves esőzéseket.

Kiemelt kép: Kerékpárt tol egy férfi a szakadó esőben a víz borította utak egyikén a Kjúsú japán szigeten levő Szaga városban 2019. augusztus 28-án. A japán meteorológiai intézet a heves esőzések okozta áradás miatt Kjúsún a legmagasabb szintű figyelmeztetést adta ki földcsuszamlásokra. (MTI/EPA/JIJI PRESS)

via 24.hu

Facebook Comments