„Az ágazatunk haldoklik” – tüntetést hirdettek a vendéglátósok az új korlátozások miatt

Sharing is caring!

Orbán Viktor hétfőn újabb szigorításokat jelentett be. Szerdától többek között bezárják az éttermeket, és a szállodák sem fogadhatnak turistákat, csak üzleti célból érkező vendégeket.

Az egyik budapesti négy csillagos szálloda vezetője az RTL Híradónak azt mondta, a korlátozás főleg a vidéki szállodákat érintheti, a fővárosban már eddig is alig volt turista. Szerinte a mai bejelentés sok kérdést vet fel. Egy szegedi halászcsárda tulajdonosa pedig úgy fogalmazott: szerdától borzasztó nehéz időszak következik.

Orbán Viktor hétfőn jelentette be, hogy bezárnak az éttermek, és a szállodák is csak üzleti célból érkező vendégeket fogadhatnak, turistákat nem. Az egyik budapesti négy csillagos szálloda vezetője az RTL Híradónak azt mondta, a bejelentés sok kérdést vet fel. Egy szegedi halászcsárda tulajdonosa pedig úgy fogalmazott: szerdától borzasztó nehéz időszak következik.

A szigorítások bejelentése után keddre “Vendéglátós demonstráció” néven békés tüntetést hirdettek a Hősök terére.

“Az ágazatunk haldoklik, a jelenlegi rendeletek teljesen ellehetetleníti a működésünk, és most úgy néz ki, be is kell zárjunk. A bejelentett bruttó béreink 50 százalékával próbálják kiszúrni a szemünk, amikor mi ott voltunk nekik mindig. MINDIG!!! Szilveszter éjfélkor, karácsonykor, ünnepnapokon, mi feláldoztuk a magánéletünk, hogy mások szórakozhassanak, hogy mások jól érezzék magukat. Igen, mi voltunk, akik enni adtak nektek, akiknek kisírhattátok a bánatotokat egy ital mellett. Mi odafigyeltünk rátok!!! Miért nem figyel senki ránk??? Gyűljünk össze egy békés demonstrációra a Hősök terén, és mutassuk meg mennyien vagyunk”

– írják az esemény leírásában, amely kedden 20 órakor kezdődik.

Azt is hozzáteszik: “Meg kell szólaljunk! Nem hallgathatunk állandóan! Politikai nézőpont nélkül várunk mindenkit! Ez nem a politizálásról szól, hanem emberéletekről!!!”

Az esemény szervezője azt kéri, a demonstráció résztvevői molinókat is hozzanak, értékes üzenetekkel. És arra is felhívja a figyelmet, hogy a helyszínén maszk használata kötelező, illetve “az éjféli kijárási korlátozásra való tekintettel mindenki úgy tervezzen, hogy még haza tudjon érni”.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük