Azonosították őket: körözést adtak ki az emberrablók ellen

Azonosították őket: körözést adtak ki az emberrablók ellen

Sharing is caring!

Az emberrablók – akik közül négy feltételezett elkövetőt a budapesti nyomozók júliusban elfogtak – egy férfit hurcoltak el otthonából, majd összeverték és szabadon engedéséért 20 milliós váltságdíjat követeltek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály 01000/3025/2020. bűnügyi számon emberrablás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást, amellyel összefüggésben keresik a 47 éves Vujkov Ákost és a 40 éves Bereczki Zoltán Róbertet.

A nyomozás adatai szerint B. György és társai 2020. július 6-án délelőtt megjelentek egy 44 éves férfi XIV. kerületi házának garázsánál, ahol megverték, majd egy autó hátsó ülésére tuszkolták és egy műhelybe vitték. A férfinek a műhelyben – hogy ne tudjon elmenekülni – eltörték a lábát. Ezután a férfire baseballütővel és vascsővel még több ütést mértek, melynek következtében eltört a kulcscsontja, az arccsontja és testén számos zúzódás is keletkezett.

A gyanú szerint az emberrablók a férfit azzal fenyegették meg, hogy amennyiben nem szerez 20 millió forintot, akkor elássák és a családján is bosszút állnak; végül a férfitől nem sikerült pénzt szerezniük, és másnap a Gyömrői úti felüljárónál szabadon engedték.

A bűncselekmény feltételezett elkövetői közül három férfit a budapesti nyomozók július 9-én elfogtak, egy társuk pár nappal később feladta magát a rendőrségen.

A nyomozók az eljárás során azonosítottak további két férfit, akik a nyomozás adatai szerint a bűncselekmény elkövetésében részt vettek; a 47 éves Vujkov Ákos ellen augusztus 13-án, a 40 éves Bereczki Zoltán Róbert ellen szeptember 23-án adtak ki elfogatóparancsot – írja a police.hu.

A Budapesti Rendőrfőkapitányság Felderítő Főosztály kéri, hogy aki a fényképeken látható Vujkov Ákost, vagy Bereczki Zoltán Róbert tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Facebook Comments