Bebizonyították a kutatók: eddig vagyunk még tudatunknál a halálunk után is

Sharing is caring!

Egy új tanulmány szerint az agyunk a tudatánál marad azután is, hogy meghaltunk. Tehát tisztában kell lennünk azzal: meghaltunk. A kutatók eredményei azt a lehetőséget is felvillantják, hogy létezik a halál utáni élet. Úgy tűnik, hogy néhány percig biztosan, hiszen az agy még percekig működik azután is, hogy a szív megállt – írja a Ripost.

New York-i tudósok fedezték fel, hogy az agy a szívleállás után is működhet, méghozzá az a része marad működőképes, amely az öntudatért felel. Dr. Sam Parnia, a New York-i Egyetem Langone Orvosi Központjának igazgatója és újraélesztés kutatója azt állította, hogy az agysejteknek napokra is szükségük lehet ahhoz, hogy elhaljanak: „A sejtek nem változnak azonnal élőről halottra. Valójában a sejtek sokkal ellenállóbak a szívmegállással – halállal – szemben, mint eddig hittük.”

A kutatás során négy olyan pácienst vizsgáltak, akiket lekapcsoltak a lélegeztető-gépről. Három esetben az agyi funkcióik is leálltak a szívükkel egyidőben, egy betegnek azonban olyan agyhullámokat produkált a teste, amelyeket alvás közben szokott.

(Ripost)

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük