Benedek Tibor által dedikált vízilabdára indult licit, hogy segítsenek egy SMA-s kisfiún

Benedek Tibor által dedikált vízilabdára indult licit, hogy segítsenek egy SMA-s kisfiún

Sharing is caring!

Jelenleg 300 ezer forintnál jár a licit egy vízilabdára, amit a tavaly elhunyt, többszörös olimpiai- és világbajnok Benedek Tibor dedikált. A vízilabdát a tulajdonosa a kazincbarcikai kisfiú, Zsombor támogatására ajánlotta fel, aki SMA-ban, azaz gerincvelői izomsorvadásban szenved.

A licit 1000 forintról indult, ezen a linken lehet felajánlást tenni még január 4-ig.

A jótékonysági akcióra a magyar férfi vízilabda-válogatott is felhívta a figyelmet.

Zsombinak február 20-án kellene mennie a hatodik, fájdalmas lumbálásra, vagyis gerinccsapolásra. A kampány célja, hogy összegyűjtsenek 730 millió forintot a Zolgensma génterápiára, amely képes a lehető legteljesebb életet biztosítani számára.

December 31-ig összesen kicsivel több, mint 435 millió forint gyűlt össze. Vagyis még 295 millió forintra lenne szüksége a családnak ahhoz, hogy megkezdhessék a génterápiát.

A számlaszám, amelyre várják a felajánlásokat: 11734152-21916838

IBAN: HU97 1173 4152 2191 6838 0000 0000

Valamint Facebook adománygyűjtés is indult ezen a linken.

Zsombi édesanyja így mesélte el a történetüket:

“16 hetes terhes voltam, amikor szembesültünk azzal a ténnyel, hogy bébike lyukas szívvel fog születni. Így mi ezt apával elfogadtuk és készültünk rá lelkileg. Bébike a születése után 2 napig lehetett velem, utána elvitték a PIC-re. Amelyik anya átélte milyen a koraszülött osztály, abban egyetérthetünk, szörnyen nehéz csak három óránként látni a gyermekedet. De legalább láthatod! 10 nehéz nap után jöhettünk haza. Zsombi pedig olyan szépen evett és fejlődött, hogy szinte el is felejtettük, hogy szívbeteg. Bár tornára nem járhattunk vele, mert kímélni kellett.

A problémák 2,5 hónapos korában kezdődtek, étvágytalansággal.

Ekkor még egy új gyógyszerre gyanakodtunk, de később kiderült, hogy nem erről van szó. A súlynövekedése 4 hónaposan egyszerűen megállt 4800 gram volt és ez 5 hónapos koráig nem mozdult. A mozgása is fokozatosan leépült. Először a lábakon vettük észre, de úgy gondoltuk, hogy a szíve miatt fáradékony. A kardiológusunk sürgetésére előrébb hozták a szívműtétet. Így kerültünk a GOKI-ba soványan, megviselten. A műtétre így 5 hónapos korában került sor. Bár mindenki mondta nekünk: ez rutin műtétnek számít.

De egy apa és egy anya szótárában nincs ilyen, hogy rutin szívműtét. Az a három és fél óra nagyon nehezen akart eltelni.

Amikor végre kimondták, hogy bemehetek bébikéhez, még mindig remegő kezekkel simogattam. Pedig nagyon erős volt, 3 nap után már együtt voltunk újra. Már tudom, hogy az ő állapotában ez valóságos csoda volt!!!

A műtét utáni felépülés villámgyorsan ment. Újra tudott cumisüvegből enni. Apával azt hittük, hogy túl vagyunk a nehezén és végre csak jó dolgok fognak történni.

De sajnos nem így lett. Zsombi mozgása nem tért vissza. Két és fél héttel a műtét után már a neurológus elmondta, hogy mire gondol Zsombi mozgáselmaradása kapcsán, de igazából ő sem akarta elhinni (remélte, hogy nincs igaza), hogy a szívbetegség mellett még gerincvelői izomsorvadás is legyen. Sajnos mégis igaza lett. Egy hét alatt megjött a vérvétel eredménye.

Alig voltunk túl az egyik megpróbáltatásunkon, jött a következő. Viszont magunkba zuhanni sem volt időnk, mert utána olvasva az interneten, mindenhol első helyen szerepel a korai kezelés fontossága. Ezért nem sokkal később, már a Bethesdával egyeztettünk a spinraza miatt. Nagyon sok embernek vagyunk ott hálásak, akik lehetővé tették, hogy Zsombi már 6 hónapos kora után egy nappal megkaphassa az első kezelést. Ugyanakkor úgy érezzük, ez a gyógyszer sajnos nem az, amivel a mi egyetlen kicsi bébink igazán lehetőséget kap a teljes életre.

A ZOLGENSMA az új célunk, amely most visz minket előre tovább, és amivel talán egyszer járni, biciklizni láthatjuk őt.

Reméljük ezzel már valóban célbaérünk!”

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük