Bepárásodik a szemüvege a maszkban? Már ez ellen is kitaláltak valamit

Bepárásodik a szemüvege a maszkban? Már ez ellen is kitaláltak valamit

Sharing is caring!

Szegeden feltaláltak egy eszközt, amely megakadályozza, hogy maszkban bepárásodjon a szemüveg – adta hírül az atv.hu a Délmagyar cikkére hivatkozva

A szegedi Partiscum Csillagászati Egyesület megtalálta a megoldást, amivel búcsút inthetnek a látásukban korlátozottak a lencsék párásodásának, ugyanis megterveztek és már javában gyártanak egy olyan kis apró, 390 forintos eszközt, ami a maszkra akasztva és az orrnyeregre helyezve meggátolja a kifújt levegő felfelé jutását – olvasható a Délmagyar.hu cikkében.

“Én magam is szemüveges vagyok, így tapasztaltam, hogy milyen nehéz szemüveggel élni a járványhelyzetben. Ezért is kezdtem el azon gondolkozni, hogy milyen módszerrel lehetne a párásodást kivédeni” – mondta Illés Tibor ötletgazda, a csillagászati egyesület elnöke a Délmagyarnak.

A feltaláló elmondta a hírportálnak, hogy a járványhelyzet miatt a mobil planetáriumukkal nem tudták az iskolákat járni, és emiatt az egyesület tagjai azon kezdték el törni a fejüket, hogy mi is biztosíthatná a működésüket. Így született meg a párásodásgátló eszköz ötlete. 3D nyomtatókat vásároltak, és elkezdődött a gyártás.

Másfél óra alatt négy darab páramentesítő ké­­szül, a kereslet rá viszont egyre nagyobb, ezért a jelenlegi két darab nyomtató mellé újabb kettőt vásárolnak, hogy még többet tudjanak gyártani. Szinte nem is lehet észrevenni, hogy valakinek a maszk alatt egy ilyen hidacska van, amiből átlátszót is nyomtatnak – derül ki a cikkből.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük