Béres Cseppet adnak a pedagógusoknak a járvány miatt

Sharing is caring!

Közel 82 ezer üvegcsét osztanak szét a tanárok között.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Csaknem 82 ezer üveg Béres Cseppet adományozott a Béres Gyógyszergyár Zrt. a Klebelsberg Központhoz tartozó általános és középiskolákban tanító pedagógusoknak. A felajánlásról szóló szerződést a cég szolnoki gyárában írták alá csütörtökön.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára kijelentette: az elmúlt két hónap alapján látszik, hogy “a nyári felkészülés eredményeként helyenként fordulnak elő koronavírusos esetek”. A háromezer óvoda és hasonló számú iskola alkotta állami közoktatási intézményrendszernek ez eddig – egy adott időpontban – mindössze 1-6 százalékát érintette szerinte.

Az államtitkár közölte: az őszi szünetben minden rendelkezésre álló módon igyekeznek felkészülni a járvány további terjedésének megelőzésére, illetve a pandémia féken tartására. Kiemelte, hogy ebben nagy segítséget jelent a vállalat felajánlása.

A 81 720 üveg Béres Cseppet a Klebelsberg Központon keresztül ajándékozzák az állami közoktatási intézmények pedagógusainak. A mintegy 138 millió forint értékű adomány egyszerre a tanítók, tanárok elismerése, megbecsülése és segítségnyújtás is, hiszen ők az egyik legfelelősségteljesebb hivatást gyakorolva ebben a nehéz helyzetben is nap mint nap “a frontvonalban harcolnak” – közölte Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke megköszönte és példaértékűnek nevezve a felajánlást, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus terjedését csak felelősségteljes magatartással lehet visszaszorítani, legyen szó a pedagógusokról, szülőkről, vagy éppen a diákokról. Szerinte ebben szeptember óta ebben komoly előrelépés mutatkozik, az érintettek egyre jobban vigyáznak egymásra.

A Pedagógusok Szakszervezetének korábbi közlése szerint Magyarországon eddig három tanár hunyt el koronavírus miatt.

Facebook Comments