Bezárt az iskola, otthon tanul a 10 éves, beteg mártélyi kisfiú

Sharing is caring!

A gyerek súlyos bélbetegséggel küzd, édesanyja szerint ezért nem tud bejárni a hódmezővásárhelyi iskolába.

Ősz óta magántanuló az a mártélyi kisfiú, akinek az általános iskoláját létszámgondok miatt az előző tanév végén bezárták. 21 társával járt az iskolába, a többiek Hódmezővásárhelyen tanulnak tovább.

A 10 éves kisfiú viszont ezt nem tudja megtenni: édesanyja az RTL Klub Híradónak azt mondta, súlyos bélbetegsége miatt a gyerek sztómazsákot visel, nagyon oda kell figyelni annak használatára. Az anya szerint szükség van arra, hogy a gyerek közelében legyen, az utazás is nehezítené helyzetüket.

A kisgyerek a Híradónak azt mondta, legjobban az osztálytársai hiányoznak neki. A hódmezőváráshelyi tankerület az RTL Klubnak azt mondta, az iskolában van szakápoló, a fiú pedig az otthoni tanuláshoz speciális laptopot és nethozzáférést kapott. Megismételték, azért zárták be az iskolát, mert kevés volt a tanuló. A mártélyi polgármester annyit mondott, pert indítottak a minisztérium ellen, mert a bezárást törvénysértőnek tartják.

“Lementem a boltba tejért és úgy tudtam meg, hogy kereshetünk új iskolát”

Esélyt sem kaptak a mártélyiak az iskolájuk megtartására, mert a “vasalódeszkás tanárt” megregulázó tankerületi vezető későn döntött az átszervezésről. Ráadásul, hivatalosan még nem is értesítették őket a döntésről, amely ellentétes a kormány “kisiskola” koncepciójával. Tiltakozásként az érintettek 200 kilométert futnak: Mártélyról egészen a köznevelési államtitkár íróasztaláig.

Facebook Comments