Bill Gates ismét megmutatja, mennyire elképzelhetetlenül gazdag: 200 milliárdos szuperjachtot is megengedhet magának

Ne szépítsünk, Bill Gates, a Microsoft atyja a világ második leggazdagabb embere, így bármit megvehet magának, amit csak szeretne. Vagy – mint példánk is mutatja – ha épp nincs olyan a világon, ami a kedvére való, akkor egyszerűen megépítteti.

A techguru épp egy 112 méter hosszú szuperjachtra vetette ki a hálóját: a csodahajót állítólag már meg is rendelte a holland Sinot nevű cégtől, ám még jó sokáig malmozhat, mielőtt vízre száll vele, az Aqua névre keresztelt jármű ugyanis csak 2024-re készül el – írja a Telegraph.

A luxushajóban (ami egyébként messze nem lesz a világ legnagyobbja, de az egyik legmodernebb, azt garantáljuk) az előzetes tervek szerint minden lesz, ami szem s szájnak ingere: uszoda, edzőterem, jóga stúdió, helikopterleszálló, valamint sokcsillagos hotelekkel vetekedő szállás 14 fő részére. De ami ennél is fontosabb Gates számára: száz százalékosan környezetkímélő lesz. Az Aquát ugyanis folyékony hidrogén hajtja majd, aminek köszönhetően káros anyagok helyett csupán vizet bocsájt majd ki magából. Persze mindezért elég mélyen kell a milliárdosnak a zsebébe nyúlnia: 644 millió dollárba (azaz közel 200 milliárd forintba) kerül majd a jacht.

(Érdekes ugyanakkor, hogy míg a Telegraph biztos forrásokra állítja, hogy Gates valóban szemet vetett a hajóra, amit el is készítenek neki, a cég fontosnak érezte külön üzenettel fogadni a honlapjára érkezőket: az Aqua jelenleg még csak fejlesztés alatt álló koncepthajó, és a vállalat semmilyen üzleti kapcsolatban nem áll Bill Gates üzletemberrel.)

Mi a véleménye a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük