„Biztos, hogy rengeteg edző lesz, aki végleg abbahagyja” – végzetes lehet az amatőr sportkluboknak a kötelező zár

Sharing is caring!

Szerdától nem lehetnek nézők a sportversenyeken, de betiltják az amatőr csapatsportokat is, és minden szabadidős létesítményt, fitnesztermet, uszodát bezáratnak.

Szerdától semmilyen sportrendezvényen nem lehetnek nézők – jelentette be hétfőn Orbán Viktor.

A kormány tervei szerint egy hónapig biztosan életben maradnak az új szabályok, vagyis ez érinti a Ferencváros Barcelona elleni december 2-i, hazai meccsét is. Az RTL Híradó kereste a magyar klubot, de nem válaszoltak a kérdésükre, hogy mi lesz a bérlettel és jeggyel rendelkezőkkel. De a korlátozás érinti a magyar válogatottat is, amelynek most csütörtök és jövő hét szerda között három hazai mérkőzése is lesz. A szövetség közölte: visszatérítik a jegyek árát.

A módosítások nem csak a profi sportot érintik. Orbán Viktor bejelentette azt is, hogy szerdától betiltják az amatőr csapatsportokat, valamint minden szabadidős létesítményt, fitnesztermet, uszodát bezáratnak.

Egy szegedi úszóegyesület elnöke az RTL Híradónak azt mondta, szerinte még nagyon nagy a bizonytalanság a miniszterelnöki bejelentés után.

“Ma és holnap még biztosan tudunk edzeni és utána meglátjuk, hogy ez a bejelentés mit hoz magával”

– fogalmazott Nagy Attila, a Szegedi Úszó Egylet elnöke.

Az RTL Híradónak nyilatkozó harcművészeti egyesület vezetője szerint már a tavaszi első hullámot is megérezték a kisebb amatőr klubok, de a mostani intézkedések végzetesek lehetnek a számukra.

“Biztos, hogy rengeteg edző lesz, aki végleg abbahagyja – már most is van a tavasz miatt – de szinte biztos, hogy emiatt lesz még több, ami ugye rengeteg embertől, főleg gyerektől fogja a sportolási lehetőséget elvenni, aminek hosszútávon nagyon negatív következményei vannak szerintem mentálisan, meg egészségileg is”

– mondta Zima István, a Tomoni Harcművészeti Egyesület elnöke.

Az intézkedés a teljes hazai utánpótlássportot és a legnagyobb klubokat is érinti. Az MLSZ mindössze annyit közölt: megvárják a pontos szabályokat és csak utána hoznak döntéseket.

Az RTL Híradó riportja:

A hétfőn bejelentett szigorítások többek között az éttermeket, szállodákat is érintik. Az éttermeket ugyanis szerdától bezárják, a szállodák pedig csak üzleti célból érkező vendégeket fogadhatnak, turistákat nem.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük