Blikk: Trükkel oldják meg a helyben fogyasztás tilalmát egy kaszinóban

Blikk: Trükkel oldják meg a helyben fogyasztás tilalmát egy kaszinóban

Sharing is caring!

A Blikk készített riportot egy helyen.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Kaszinóban járt a Blikk újságírója – a riportban azt igyekezett feltárni a lap, hogy megfelel-e az intézmény a járványügyi előírásoknak.

A kaszinók – ellentétben más vendéglátóhelyekkel – a mostani lezárások idején is nyitva tarthatnak, ezt a kormány egyszerűen azzal indokolja, hogy ezek nem vendéglátóhelyek. A riportból az derül ki, hogy valóban, nem árulnak például italokat helyben fogyasztásra – ezt azonban nem úgy oldják meg, hogy a kaszinózók nem fogyaszthatnak, hanem úgy, hogy nem vásárolhatnak, az italok, kávé ingyen elérhető a helyen. Ez annál is aggasztóbb, mivel ivás közben nyilvánvalóan nem hordják a maszkot – jegyzi meg a lap.

Az újságíró beszámolója szerint a távolságtartást sem lehet betartani a helyen, annyian vannak. Ezt megerősíti egy néhány héttel ezelőtti kép is, amelyen látszik: az Eurocenterben levő Las Vegas kaszinó születésnapi akciója idején hosszú sorban igyekeztek bejutni a helyre.

Ezen túl a játékosok között nem fertőtlenítik a nyerőautomatákat, és testhőmérsékletet sem mérnek a bejáratnál a Blikk riportja szerint.

(Kapcsolt képünk nem a riport helyszínén, hanem egy monacói kaszinóban készült)

Facebook Comments