Bochkor Gábor keményen beleszállt Greta Thunbergbe

Bochkor Gábor keményen beleszállt Greta Thunbergbe

Sharing is caring!

A műsorvezető szerint a svéd klímaaktivista üres szavakkal dobálózik.

Greta Thunbergről is szó volt a Retro Rádió Bochkor című reggeli műsorában szerdán, annak apropóján, hogy a svéd klímaaktivista a napokban lett 18 éves.

Bochkor Gábor a bemutatásakor felidézte, hogy a lány 2019-ben az ENSZ klímacsúcsán azzal vádolta az országok vezetőit, hogy elveszik a jövőjét és az álmait. A műsorvezető szerint üres szavak voltak, és mint kiderült, nincs túl jó véleménnyel Greta tevékenységéről.

Elmesélte, hogy a klímaaktivista a Sunday Times kérdésére azt mondta, számára az lenne a legjobb születésnapi ajándék, ha mindenki megígérné, hogy mindent megtesz a bolygó megmentéséért. Bochkor erre reagálva azt mondta:

“Itt nagyon sokan megígérik azt, hogy mindent megtesznek a bolygó megmentéséért, de ezek nem üres szavak? Nem tudom, hogy Thunberg azon túl, hogy felszólalt és volt egy platformja, ahol tudott beszélni, amúgy mit tesz? Tevékenyen mit tesz?” – tette fel a kérdést.

Előtte bővebben is kifejtette a véleményét a témával kapcsolatban:

“A környezetvédelem miért a kisembernél kezdődik? Mindenki ezt mondja, hogy a kisembernél kezdődik, mert a sok kicsi sokra megy. Én ebben nem hiszek. Nem miattam van a műanyag csomagolás. Nem kapok más csomagolásban ásványvizes palackot, hanem csak műanyagban. (…) Én nem tudok hazavinni másképp ásványvizet. Ez nem rajtam múlik. Csak aztán a végén azt mondják, ‘kisember, hát ott van egy csomó műanyag szemét nálad’. Hát persze, mert nem kaptam másban ásványvizet, csak ebben. ‘Hát akkor dobd ki a szelektívbe!’ Na ne, tényleg én kezdjem?” – mondta a műsorvezető.

Indirekt/szeretlekmagyarorszag.hu

Facebook Comments