Bódi Sylvi hazafelé tart: „Ebben a helyzetben otthon a helyem”

Amikor kirobbant a koronavírus-járvány Kínában, Bódi Sylvi sértő megjegyzésekkel tűzdelt bejegyzést tett közzé, amelynek a lényege az volt: fél a kialakult helyzettől. Később egy bocsánatkérő posztot is kitett a közösségi oldalára, amelyben azt taglalja, hogy senki nem akart megsérteni, hiszen aki ismeri, tudja, hogy milyen ember ő. A járvány gócpontja már Európában van, a modell mégis úgy döntött, hogy hazajön Baliról, hiszen ebben a helyzetben a családja mellett a helye. Persze, csak két hét házi karantén után.

View this post on Instagram

Eredetileg tovább maradtam volna Balin,de most jövök haza,mert ebben a helyzetben otthon a helyem.Valószínü két hét házi karantén vár rám,ami teljesen természetes a kialakult helyzetben.Ha ez nem lenne,akkor sem látogattam volna végig a családot,barátokat-pedig 5 hónap távollét után igen tudnak hiányozni-de nagy felelötlenség lett volna megölelgetni megpuszilgatni öket frissen hazautazva… Az eredeti tervem amúgyis az volt,hogy ha nincs is kötelezö karantén,én 5 napra akkor is bekaranténozom magam és biztos,ami biztos utána csináltatok egy tesztet is.Ha minden oké,utána megyek csak emberek közé és szorítom magamhoz a családtagjaimat is.Így készültem,s a családom már be is vásárolt nekem erre az idöszakra. Emlékeztek,hogy február elején posztoltam koronavírus ügyben és az aggodalmamat fejeztem ki?Sokkal hamarabb kellett volna a szigorításokat megtenni világszinten.Nem csak a járatokra vonatkozólag.Egy ilyen gyanús eredetü,alattomosan és gyorsan fertözö járványnál nem lehet túlzottan fokozni a védekezés,felkészülés szintjét.Sajnos éreztem, hogy ez lesz…és most nem csak a vírusról beszélek,hanem az ezzel járó következményekröl.(Egészségügyi, gazdasági válság stb.)Most már nem csak a világ különbözö nemzeteitöl kell magunkat távol tartanunk,hanem egymástól is.Ez most nem a nagy családi,baráti összejövetelek idöszaka lesz…Minél jobban kerülünk minden társas érintkezést,annál jobban le lehet lassítani a vírus terjedését és így nagyobb az esély a járvány kordában tartására.Áprilisban érkeztem volna haza,de a kialakult helyzet miatt az elsö andandó lehetöséget megragadva repülöre szálltam.Bármi is lesz,itthon a helyem!Ha újra “szabadlábon fogok védekezni”,akkor segítek bevásárolni az idösebb családtagoknak,s ha kell segítek a mini családtagok felvigyázásában is. A médiában zajló pánikkeltésröl is megvan a véleményem…Tudatosan kizárom ezeket az infókat.Kezeljük helyén a dolgokat,legyünk elövigyázatosak,de ne éljünk rettegésben!Pánikolás helyett inkább vigyázzunk magunkra és figyeljünk egymásra.Tartsuk erösen az immunrendszerünket!Mint minden,ez is el fog múlni,túlleszunk rajta. Baliról természetesen vannak még fotók, megmutatom majd öket… #MegyekHaza
A post shared by Sylvi Bódi (@sylvibodi) on Mar 17, 2020 at 12:10am PDT

,,Eredetileg tovább maradtam volna Balin,de most jövök haza,mert ebben a helyzetben otthon a helyem. Valószínű két hét házi karantén vár rám,ami teljesen természetes a kialakult helyzetben.Ha ez nem lenne,akkor sem látogattam volna végig a családot,barátokat-pedig 5 hónap távollét után igen tudnak hiányozni-de nagy felelőtlenség lett volna megölelgetni megpuszilgatni őket frissen hazautazva… Az eredeti tervem amúgy is az volt,hogy ha nincs is kötelező karantén,én 5 napra akkor is bekaranténozom magam és biztos,ami biztos utána csináltatok egy tesztet is.Ha minden oké,utána megyek csak emberek közé és szorítom magamhoz a családtagjaimat is.Így készültem,s a családom már be is vásárolt nekem erre az időszakra.
Emlékeztek, hogy február elején posztoltam koronavírus ügyben és az aggodalmamat fejeztem ki?Sokkal hamarabb kellett volna a szigorításokat megtenni világszinten.Nem csak a járatokra vonatkozólag.Egy ilyen gyanús eredetű, alattomosan és gyorsan fertőző járványnál nem lehet túlzottan fokozni a védekezés,felkészülés szintjét.Sajnos éreztem, hogy ez lesz…és most nem csak a vírusról beszélek,hanem az ezzel járó következményekről.(Egészségügyi, gazdasági válság stb.)Most már nem csak a világ különböző nemzeteitől kell magunkat távol tartanunk,hanem egymástól is.Ez most nem a nagy családi,baráti összejövetelek időszaka lesz…Minél jobban kerülünk minden társas érintkezést,annál jobban le lehet lassítani a vírus terjedését és így nagyobb az esély a járvány kordában tartására.Áprilisban érkeztem volna haza,de a kialakult helyzet miatt az első adandó lehetőséget megragadva repülőre szálltam.Bármi is lesz,itthon a helyem!Ha újra „szabadlábon fogok védekezni”,akkor segítek bevásárolni az idősebb családtagoknak,s ha kell segítek a mini családtagok felvigyázásában is.
A médiában zajló pánikkeltésről is megvan a véleményem…Tudatosan kizárom ezeket az infókat.Kezeljük helyén a dolgokat,legyünk elővigyázatosak,de ne éljünk rettegésben! Pánikolás helyett inkább vigyázzunk magunkra és figyeljünk egymásra. Tartsuk erősen az immunrendszerünket! Mint minden,ez is el fog múlni, túl leszünk rajta” – írja a közösségi oldalán a modell, akit a kommentelők már nagyon várnak haza.
Bódi Sylvi hazafelé tart (Fotó: Instagram)
Bódi Sylvinek megvan a véleménye a koronavírusról és az ezzel kapcsolatos intézkedésekről:

Bódi Sylvi a botrányos bejegyzésről: „Nem ez volt a szándékom. Aki ismer tudja, hogy nem ilyen ember vagyok”
Bódi Sylvi a koronavírus kapcsán olyan sértő kijelentéseket tett, amelyeket később jobbnak látott törölni

Mi a véleménye a témáról?