Az oroszok továbbra is hatalmas erőkkel támadják Ukrajna több nagyvárosát, ezúttal az ország második legnagyobb települését, Harkovot érte bombatalálat. Videón a megrázó jelenet, hogy a helyi lakosot kétségbeesve bujkálnak a találatok elől.

A Guardian osztotta meg a felvételt, amelyen látszik, hogy a helyiek a város egyik metro szakaszában találtak menedékre.

(Minden az orosz-ukrán háborúról itt!)

Íme egy videó Alec Luhnjától, a harkovi metróból:

Mint ismert: Vlagyimir Putyin, orosz elnök hétfőn este jelentette be, hogy Moszkva elismeri a kelet-ukrajnai szeparatista régiók függetlenségét, és elrendelte, hogy orosz fegyveres erők biztosítsák a békét a két „népköztársaság” területén. A döntést a Nyugat élesen bírálta, szankciók bevezetéséről döntött mind az Európai Unió, mind az Amerikai Egyesült Államok, mind pedig a világ számos kormánya. Csütörtök hajnalban Oroszország több irányból megtámadta Ukrajnát. Légicsapásokat hajtott végre, amelynek halálos áldozatai is vannak. Az agresszió előtt Vlagyimir Putyin, orosz elnök figyelmeztette a Nyugatot, súlyos következményei lehetnek, ha kívülről akarnak beleavatkozni a háborúba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.