Börtön vár a szerelmes házaspárra, csak mert gyermekük születik

Persze van némi szépséghiba: a szüleik édestestvérek!

Könnyen lehet, hogy börtönben köt ki az a 38 éves férj és feleség, akik első közös gyermeküket várják – pedig már kamaszkoruk előtt is úgy érezték: egymásnak teremtette őket a sors. Egyetlen – ám csöppet sem aprócska – probléma van csak: unokatestvérek.

Az Egyesült Államokban, azon belül is Utah-ban élő Michael Lee és Angela Peang tavaly márciusban házasodtak össze, Angela pedig öt hónapos terhes. Mindezzel egyetlen probléma van csak: Angela apja nem más, mint Michael édesanyjának a bátyja, az első unokatestvérek közötti testi viszonyt (amit ugye a születendő gyermek bizonyít majd) pedig súlyosan büntetik az állam törvényei. Amellett, hogy 10 ezer dolláros (majdnem 3 millió forintos) bírságra számíthatnak, akár – fejenként – öt évre is börtönbe kerülhetnek. Ők ennek ellenére kitartanak a kapcsolatuk – és persze szerelmük gyümölcse – mellett.

Angela és Michael hétévesen találkozott először – és egyből megérezték, milyen közel is állnak a másikhoz. Hamarosan el is csattant köztük az első csók – amivel persze le is buktak. “Úgy éreztük magunkat, mint Rómeó és Júlia. Csak ahelyett, hogy két, egymással harcoló család lett volna, nálunk egyazon család volt” – magyarázta Angela az Extreme Love című műsorban.

Felnőttként találtak egymásra újból

Noha gyerekként elválaszthatatlanok voltak – Michael egyszer állítólag ki is jelentette az anyjának, hogy az unokatestvérét fogja feleségül venni – fiatal felnőttként elsodródtak egymás mellől. Mindketten megházasodtak – a nőnek három gyermeke is született -, majd mindketten elváltak. Végül 2018-ban találtak egymásra újra közös nagymamájuk karácsonyi buliján. “Azért mentem oda, hogy Michaellel találkozzak. Amikor átkaroltam, egy picit tovább tartottam a kezem a derekán, mint azt bármelyik másik rokon tenné” – idézte fel az újratalálkozást a New York Postnak Angela.

Az unokatestvérek Utah-ban összeköltöztek, ám a házasságot egy másik államban, Coloradóban tartották – ahol erre esélyt adott számukra a törvény. És noha az első unokatestvérek gyermekei hajlamosabbak a genetikai problémákra, mindketten a fellegekben jártak, amikor egy teszt kimutatta, hogy mégis vállalhatnak együtt gyereket különösebb orvosi kockázat nélkül.

És hogy mit szól mindehhez a család? A legtöbben elfogadták az unokatestvérek kapcsolatát. Saját bevallásuk szerint ezért is kötöttek házasságot: hogy megmutassák a családjuknak, tényleg komolyan gondolják. Azt azért elárulták: amikor kiraktak az Insta-oldalukra egy csókolózós fotót, volt olyan rokon, aki nagyon kiakadt, és gusztustalannak bélyegezte őket.

Küzdenek az igazukért

A terhes Angela, és unokatestvére-férje, Michael egyébként jelenleg is aláírásokat gyűjt petíciójukhoz. Szeretnék ugyanis legalizálni az unokatestvérek házasságkötését (és szexuális életét) Utah-ban. A legfőbb érvük egyébként az: az USA államainak több mint felében – többek közt New Yorkban, New Jersey-ben vagy épp Kaliforniában – eleve nem sértene semmilyen törvényt a kapcsolatuk. Eddig 1500 támogató állt melléjük, ami még azért elég kevés ahhoz, hogy komolyan vegyék őket.

És hogy milyen a szexuális életük? A saját bevallásuk szerint az is – mint a kapcsolatuk minden része – egyszerűen szuper. Az persze más kérdés, hogy változik mindez, ha majd bíróság elé kell állniuk…

via borsonline.hu

Mi a véleménye a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük