Börtönben ülő anyja nélkül búcsúztatták el a balesetben elhunyt TV2-s sztárt

Sharing is caring!

Börtönben, letartóztatásban ülve érte élete legszörnyebb híre a 17 évesen autóbalesetben elhunyt énekes édesanyját. A Kismenőkben feltűnt Ónodi Attila annak ellenére ült a volán mögé, hogy még nem szerzett jogosítványt. Csendi Andrea, a gyászoló családanya exkluzív nyilatkozatot adott a Borsnak.

A járvány idején a fogvatartottak nem fogadhatnak látogatókat, így mi is csupán skype-on beszélgethettünk Csendi Andreával. A telefonunk kijelzőjén egy megtört asszony arcvonásai jelentek meg. Ez még úgy is világosan látszott, hogy egészségi okokból a beszélgetés alatt maszkot kellett viselnie. A halk szavú családanya megdöbbentő őszinteséggel tárta ki a lelkét.

– Reggelente és esténként gyógyszereket kell szednem, mert többféle betegség is gyötör. Napi kétszer nyugtatót is kapok. A tragédia napján is hozták nekem a pirulákat, de a tisztnőn azonnal láttam, hogy valami baj van. Mondta is, hogy mondaniuk kell valamit, majd az alezredes úrnak adta át a szót. Tőle tudtam meg, hogy Attila nincs többé, de akkor még nem voltam hajlandó ezt felfogni. Azt mondogattam magamnak, hogy a halott fiú egyszerűen nem lehet az én fiam. Később a TV2-n megláttam, hogy a Kismenők című műsorból idéznek, abban a pillanatban oszlott el minden kétségem – zokogta Andrea. A fiú szörnyű haláláról a Bors beszámolt: Attila a pesti Károly körúton csapódott egy oszlopnak.

Attilának három nagyobb testvére van, de ők már kirepültek a családi fészekből. Andrea Budapesten, a testvérénél lakott a legkisebb gyermekével. A családfővel három éve megromlott a kapcsolata.

– Én laktam a kisebbik szobában Attikával. Október 15-én reggel jöttek értem a rendőrök, szó szerint az ágyból vittek el a fiam mellől. Akkor találkoztunk utoljára – csuklott el a gyászoló édesanya hangja.

– Attila kiváló gyerek volt. Jól tanul és az volt a vágya, hogy öt évre kiutazhasson New Yorkba. Ott szeretett volna karriert építeni, hogy támogathasson bennünket – mesélte Andrea.

– Több évig zongorázott, és most kezdett volna el újra énekelni. Rendkívül mélyérzésű fiú volt, szinte bármin, akár egy filmen is elsírta magát. Rossz emberekkel nem barátkozott, ezért nem tudom elképzelni, hogy valóságalapja lenne annak, amit egyesek mondanak róla! Anyaként tudom, hogy nem drogozott, nem használt sem katit, sem füvet – magyarázta az édesanya, aki egy, a pesti Westend City Centerben működő étteremben dolgozott. Már bánja, hogy emiatt kevesebbet lehetett Attilával, de tudja: amíg távol volt, addig is jó kezekbe adta, hiszen a nagybácsi szerette és óvta a tinédzsert.

Andrea nem tudja, kié volt az autó, amelyben a gyermeke a halálát lelte.

– Azt biztosan kijelenthetem, hogy mi sosem engedtük meg neki, hogy volán mögé üljön. Csak úgy tudom elképzelni, hogy a slusszkulcsot elcsente. A határozott tiltás ellenére szeretett vezetni, már alig várta, hogy megszerezze a jogosítványt. A közelmúltban kezdett el járni tanfolyamra – árulta el Andrea. Az édesanya emlékei szerint a fia mindig is vakmerő gyerek volt, aki nem ismert félelmet.

– Sosem engedtem el egyedül sehova. Már hatodikos volt, amikor arra kezdett hivatkozni, hogy a barátai már egyedül járhatnak a játszótérre, de én megmondtam neki, hogy Attika még képtelen megfelelően vigyázni magára.

Indirekt/Bors

Facebook Comments