Borzalmas dráma a befagyott apci bányatóban: Bence megfulladt a jég alatt

Borzalmas dráma a befagyott apci bányatóban: Bence megfulladt a jég alatt

Sharing is caring!

A 33 éves extrém búvár léket vágott a befagyott apci bányató jegén, leereszkedett, de feljönni már nem tudott.

A mindenki által egyöntetűen tapasztalt búvárnak mondott Bence vasárnap kora délután érkezett a Heves megyei Apcra, a Széleskő-bányatóhoz, ahogyan már előtte is számtalan alkalommal. Senki nem gondolt semmi rosszra, hiszen a fiatal férfi – korát meghazudtolóan is – hatalmas tapasztalattal rendelkezett, hosszú évek óta merült a Föld minden táján, tengerekben, óceánokban és fagyos vizekben egyaránt. Azonban most vasárnap valami történhetett, ugyanis bár a jég tetejére vájt lékbe Bence még leereszkedett, feljönni már nem tudott, és a jégpéncél foglyaként a vízbe fulladt. Barátokat, a családot, az ismerősöket és a sporttársakat egyaránt sokkolták a történtek:

Bár másnak ez extrém sport, de Bence olyan otthonosan mozgott a vízben, mint más a szárazföldön, egyszerűen imádta, szinte a második otthona volt– mesélte a Borsnak a férfi egyik ismerőse.

Borzalmas dráma a befagyott apci bányatóban: Bence megfulladt a jég alatt
Bencének a szenvedélye volt az extrém merülés, fiatal kora ellenére gyakorlott búvár volt

Mindenen átívelő extrém szenvedélyéről közösségi oldala is árulkodott, a fotókon is látszik, hogy a férfi maga vágta a lékeket, hegyet mászott és bármilyen extrém körülmény között merült. Az ismerősök azonban kihangsúlyozták, hogy Bence sosem volt felelőtlen.

– Sosem volt óvatlan vagy vigyázatlan, mindig nagyon odafigyelt, pontosan tudta, milyen veszélyekkel jár a szenvedélye. Ezért sem értjük, mi történhetett aznap. Annyi terve volt még Bencének, igazságtalan, hogy ilyen fiatalon elment, méghozzá pont aközben, ami mindennél kedvesebb volt számára – tárta szét szomorúan a kezét az ismerős. Hozzáteszi, állítólag egy szemtanú még látta Bencét a tó partján, méghozzá egy, a parton álló lány társaságában, viszont úgy tudni, hogy Bence sem kötelet, sem biztosító embert nem vitt magával, több fiatal is aggódva nézte a partról.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében nyomoz, a tragédia körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Facebook Comments