Botrány Galambos Lajcsi tárgyalásán: COVID-gyanús vádlottat ültettek be a terembe

Sharing is caring!

Galambos Lajos tíz hónap után tért vissza büntető perének tárgyalására.

Kínos közjátékkal indult a 30 millió forintos közüzemi csalással és vesztegetéssel vádolt trombitaművész nevével fémjelzett büntető per mai tárgyalása a Budaörsi Járásbíróságon.

– Hol van a harmadrendű vádlott? – tette fel a kérdést dr. Vass László bíró a tárgyalóterem előtti folyosón. – Itt volt, de nem engedték be, mert hatósági karanténba került az apja, és nála is fennállhat a fertőzés gyanúja – válaszolta dr. Fröhlich Krisztián, Galambos Lajos ügyvédje, majd váratlan fordulat következett. A bíró kiment a bíróság épületéből, majd behozta magával a középkorú férfit – írja a Blikk.

– Kérem, üljön a hátsó sorba – mondta neki a bíró, és a vádlott engedelmeskedett, de többen is zúgolódni kezdtek. – Kérem a bíróságot, vegye komolyan a Covid-kérdést, hiszen illető harmadrendű vádlott édesapjával szemben hatósági karantént rendeltek el. Nem szeretnék vele egy légtérben tartózkodni –hangoztatta Fröhlich, aki engedélyt kért egy ablak megnyitására. Ezt már Lajcsi sem tudta szó nélkül hagyni.

– Kérem a bíró urat, ne tartsa itt a feleségemet. Különösen veszélyeztetett tüdőbeteg – kérvényezte Lajcsi, de a bíró hajthatatlan volt.

– Nincs igazolva a harmadrendű vádlott fertőzése, ezért a bíróság ezt nem tudja valós akadályként felfogni. A tárgyalóteremben adottak a távolságtartás feltételei – érvelt dr. Vass László, amikor is a hátsó sor szélén ülő harmadrendű vádlott felállt, majd a hozzá legközelebbi ablakot is megnyitotta.

Kiderült, hogy Galambos Lajos feleségének, a büntető per másodrendű vádlottjának egy eljárási hiba miatt kellett ma megjelennie a Budaörsi Járásbíróságon. Miután korábbi vallomását jóváhagyta, ismét lemondott a tárgyalásokon való részvétel jogáról és távozott.

Ezután szünet következett, és az esetlegesen Covid-fertőzött személy jelenléte miatt a zúgolódás a folyosón folytatódott.

– Be vagyok tojva. Ha beigazolódik, hogy a harmadrendű vádlott covidos, akkor mindannyian karanténba kerülünk. Nem akarom elhinni, hogy a bíró úr személyesen kísérte be a tárgyalóterembe, annak ellenére, hogy a biztonsági őrök nem engedték be – csóválta a fejét Galambos Lajos. – Nem is tudom, mit csinálnék, ha a feleségem megbetegedne! Addig nem is merek a közelébe menni, amíg nem derül ki, a harmadrendű vádlott esetleges fertőzöttsége – tette hozzá.

A tárgyalóterembe való visszatérést követően harmadrendű vádlott ügyvédje kérelmezte, hogy védence délután három órára hazaérhessen, mert akkor jönnek hozzá koronavírus tesztelésre. – Kérelmezem, hogy a bíróság vegye jegyzőkönyvbe, harmadrendű vádlott azt nyilatkozta, megfigyelés alatt áll az édesapja – szólalt fel dr. Fröhlich Krisztián, Lajcsi ügyvédje, de dr. Vass László ezt nem vette figyelembe. – Nem kell jegyzőkönyv, miután harmadrendű vádlott arról tájékoztatott, hogy nincsen karanténban – válaszolta a bíró.

Indirekt/Blikk

Facebook Comments