Brutális: három búvárt támadott meg egy cápa a közkedvelt egyiptomi nyaralóhelyen – Indirekt.hu

Brutális: három búvárt támadott meg egy cápa a közkedvelt egyiptomi nyaralóhelyen – Indirekt.hu

Sharing is caring!

A Sínai-félsziget dél részén fekvő Sharm-el-Sheikh az egyik legnépszerűbb turistaparadicsom Egyiptom Vörös-tenger menti partszakaszán, az egész évben nyaralásra alkalmas klíma, a partot övező kiterjedt korallzátonyok, valamint a színpompás tengeri élővilág miatt.

Noha a COVID-világjárványnak köszönhetően az egyiptomi turizmus is visszaesett, de még így is számos turistacsoport érkezik a híres vörös-tengeri nyaralóhelyre. A legfrissebb hírek szerint tegnap a Ras Mohamed Tengeri Nemzeti Park területén súlyos cápatámadás ért egy búvármaszkkal, légzőcsővel és uszonyokkal felszerelkezve búvárkodó csoportot, három sérültet – köztük kettőt válságos állapotban – kellett kórházba szállítani.

Az egyiptomi Környezetvédelmi Minisztérium tegnap, vasárnap a kora esti órákban kiadott rövid, szűkszavú hivatalos közleménye szerint a dél-sínai Ras Mohamed fok közelében három fő súlyosan megsérült egy cápatámadásban.

A minisztériumi közlemény szerint az illetékes hatóságok elkezdték a baleset körülményeinek részletes kivizsgálását, amelynek eredményéről a kairói Környezetvédelmi Minisztérium részletes tájékoztatást ígér.

Indirekt/Origo.hu

Facebook Comments