Brutális kutyatámadás Vas megyében: idős nőket marcangoltak a harci kutyák

Sharing is caring!

A két idős embert összemarcangoló kutyák nem először jártak a tilosban. A kutyatartót két év felfüggesztett fogházra ítélete a bíróság, de fellebbezett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a fellebbezést követően, másodfokú ügyészségként az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozzák abban az ügyben, ahol két kutya megszökött és az egyik eb két idős nőnek életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket okozott.

A Szombathelyi Törvényszék ítéletében a vádlottat életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségében és (a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére) gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért őt halmazati büntetésül 2 év fogházbüntetésre és 100.000 Ft pénzbüntetésre ítélték. A bíróság a kiszabott fogházbüntetés végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott családi házának udvaráról az amerikai staffordshire fajtájú kutyái korábban már több alkalommal is kiszöktek az utcára, valamint másnak az udvarába is. Az ominózus napon a vádlott kutyái ismét beszöktek a szomszédos kertbe, s ott az egyik kutya az idős asszony csuklóját megragadta, majd marcangolni kezdte, s azt csak a tanú közbelépésére hagyta abba: a segítségül érkező ember fejszével többször is erősen fejbe vágta a kutyát.

Amikor a két állat ezután kifutott az utcára, ugyanezen kutya a másik idős nő jobb combját megharapta. Az első asszony sérülései a kéz részleges amputációjával, s így maradandó fogyatékossággal jártak és közvetetten életveszélyesnek minősültek, tényleges gyógytartamuk 4-5 hónap volt. A második áldozat sérülései pedig súlyosnak minősültek, tényleges gyógytartamuk 2-4 hónap volt.

Indirekt/Blikk

Facebook Comments