Búcsút inthetnek a Guccinak: sorra zárnak be a luxusmárkák boltjai Kínában

Rengeteg luxusmárka üzlete zárt be Kínában, újak sem nyílnak majd egy ideig, emellett leállnak a reklámkampányok is – ezt a döntést hozta a Kering luxusipari vállalat a Business Insider írása szerint.

A Kering olyan neves márkákat forgalmaz, mint a Gucci vagy az Yves Saint Laurent, árbevételének 34%-a az ázsiai és a csendes óceáni térségből jön be. Nem panaszkodhat a vállalat az idei évi bevételeit illetően, azonban elmondták, ilyen kritikus helyzetekben muszáj egyes döntéseket meghozni. Nem meglepő az intézkedés, ugyanis a koronavírus miatt teljesen kihaltak az utcák.

Francois-Henri Pinault elnök elmondta, Kínában a forgalom és értékesítés hirtelen csökkenését lehet látni, továbbá azt is megemlítette, hogy azok az üzletek, amelyek nyitva maradnak, rövidebb ideig fogadnak vásárlókat, a dolgozók pedig – a tömegközlekedést lecserélve – taxival közlekednek, egyfajta óvintézkedésként.

Az elnök azt is hangsúlyozta, hogy a járvány eltűnésével a vállalat nagy fellendülésre számít, így az év második felében növelik majd a Kering marketingkiadásait.

Több márka is érzékeli a kereskedelemben végbemenő drasztikus változásokat. Míg például a Moncler kabátgyártó úgy látja, 80%-kal esett vissza a vásárlók száma a kínai üzletekben, addig a Pandora szerint az üzleti tevékenység lényegében teljesen leállt az országban.

(Origo)

Mi a véleménye a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük