Busz tetején utazó kapucnis alakot videóztak Budapesten

Busz tetején utazó kapucnis alakot videóztak Budapesten

Sharing is caring!

Életveszélyes, amit a férfi a 105-ös buszon művelt.

A Blikk munkatársa videózta le a Clark Ádám téren azt a fiatal férfit, aki szombat este egy 105-ös busz tetején kapaszkodva jutott át a Lánchídon Pestről Budára, és még onnan is tovább utazott.

A videón látszik, ahogy a sötét színű nadrágot és kapucnis pulóvert viselő alak két lábra áll, ahogy a busz behajt a Váralagútba.

A lap munkatársa azt mondta, hogy akkor lett figyelmes a megálló szerkezetének tetején lapító, majd a busz tetejére átugró fiatal férfira, amikor a Széchenyi István téren ő maga is felszállt a járatra. „Meg sem fordult a fejemben, hogy ott marad. A busz átment a Lánchídon, majd amikor leszálltam a Clark Ádám téren, akkor láttam meg, hogy még mindig ott van. Míg állt a busz a megállóban, néhány haverja lepattant, nevetgéltek a fent fekvő fiúval, majd indulás előtt visszaszálltak és mentek tovább ” – idézte fel a történteket Balázs Barnabás.

A lap szerint sem a Budapesti Közlekedési Központhoz, sem a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz nem érkezett bejelentés az ügyben. A közlekedési cég jelezte, hogy a megkeresés nyomán megvizsgálják majd a jármű fedélzeti kamerájának felvételeit, a hatóság pedig jelezte:

Amennyiben valaki nem a jármű kocsiszekrényében utazik az erre kijelölt helyen, az a KRESZ járművek utasaira vonatkozó szabályait sérti meg, ami alapesetben szabálysértés. Tettenérés esetén legfeljebb 50 ezer forintos helyszíni bírság, szabálysértési eljárás után maximum 150 ezer forintos pénzbírság szabható ki miatta.

Facebook Comments