Cafeteria: mit tegyen, ha nem tudta elkölteni a Szép-kártyán lévő pénzét?

Sharing is caring!

A járvány miatti veszélyhelyzet alatt nem lehet utazni, üdülni, szállodába, étterembe, színházba, moziba vagy sportolni menni, ilyenkor mit tegyen az, akinek akár több százezer forint vár elköltésre a Szép-kártyáján?

Fata László juttatási szakértő válaszolt a 24.hu Szép-kártyával kapcsolatos kérdéseire.

A szakértő szerint a Szép-kártyán felhalmozódott pénz nem vész el, később is elérhető lesz. A pénzt a feltöltést követő második év május 31-éig lehet felhasználni költséglevonás nélkül, az idei feltöltéseket tehát 2022 májusának végéig.

A jelenlegi kivételes helyzetben sem lehet boltban levásárolni a Szép-kártyán lévő pénzt, viszont készételt lehet belőle rendelni, vagy elvitelre vásárolni az éttermekben, a vendéglátás alszámláról.

Vannak olyan online rendezvények is, például színházi előadás, koncert, amelyekre lehet jegyet vásárolni a szabadidő alszámláról.

A szálláshely alszámlán lévő pénzt is lehet elméletileg költeni, vannak ugyanis szálláshelyek, ahol előre le lehet kötni foglalást, és így előre ki lehet fizetni ennek a díját.

Nem vész el annak a pénze sem – mint régebben -, aki nem tudja elkölteni a lejáratig a kártyáján lévő pénzt, az a számláján marad. Legfeljebb annyi rossz történhet, hogy elkezdhetik vonni az egyenlege lejárt részéből a havi 3 százalékos szolgáltatói díjat – közölte Fata László cafeteria szakértő a hírportál kérdéseire.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük