Csak fél fizetést kaphattak a súlyos koronavírusos betegekkel foglalkozó egészségügyiek

Sharing is caring!

A Blikk szerint nem utalták el a nekik járó 50 százalékos emelést, az úgynevezett „Covid-pénzt”, amit azért kapnak, mert súlyos koronafertőzöttekkel dolgoznak 12 órás műszakban

Van, aki feleannyit kapott, mint ami a túlmunkával és pótlékokkal járt volna. A Blikk szerint olyan egészségügyi szakdolgozókkal történt a méltánytalanság, akiket járványkórházak intenzív osztályaira vezényeltek át. Volt, akinek azt mondták, e hónapban már nem is lesz korrekció, mert bérszámfejtési hiba történt: az adataik nem jutottak el a korábbi munkahelyükre. A pótlékokat viszont ott fizetik.

A Blikk szerint például a Korányiban a kirendelt szakdolgozók több mint 60 százalékának “azért lett jóval kevesebb a fizetése, mert

nem utalták el a nekik járó 50 százalékos emelést, az úgynevezett „Covid-pénzt”, amit a nagyobb terhelés és a veszélyesebb munkakörülmények miatt kapnak, hiszen súlyos koronafertőzöttekkel dolgoznak, ráadásul 12 órás műszakban”.

A lap szerint a két kórház az átvezényelt dolgozók esetében nem tudott megegyezni a feltételekről.

– Hallottam, hogy a Korányiban csúszások vannak a pótlékok kifizetésével – mondta a Blikknek Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

Más problémák is vannak a kifizetésekkel a szakszervezeti vezető szerint:

– Akik megbetegszenek a vírustól, és ezért hetekre kiesnek a munkából, nem egyszer hónapokkal később kapják meg utólag a 100 százalékos táppénzüket.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte a lappal, hogy “mivel az átirányított dolgozók nem kerülnek személyi állományba az új helyen, így javaslatukra az 50%-os COVID-többletjuttatást az anyaintézménynek kellene kifizetnie a dolgozóknak, amelyet később megtérítenek az intézménynek”.

A szükséges adatokat viszont minden esetben meg kell küldeni az anyaintézmények számára.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük