A csempe törött, a kamra ajtaját fordítva tették fel a „szakemberek”.

Mindkét fél pert indított saját igazának bizonyítására és a kára megtérítéséért: egy fiatal pár hiába fizette ki budaörsi lakása árát, csak pluszmilliókért költözhettek volna be oda. Ma már ott laknak, de boldogok nem lettek tőle, és a kivitelezővel még egy év elmúltával is vitában vannak.

Antal és Zsófia új budaörsi otthona tavaly június végére lett kulcsrakész, és a fiatalok a teljes, mintegy 66 millió forintos vételárat is átutalták. Ám a kivitelező további 2,8 milliót kért ki nem fizetett munkákra hivatkozva. Nem fizetés esetére pedig kilátásba helyezte a lakás teraszának lebontását is. A fiatalok a bírósághoz és a rendőrséghez fordultak, de az utóbbi szerint a vállalkozó eljárása nem valósított meg bűncselekményt.HIRDETÉS

(A legfrissebb hírek itt)

– Miután bejutottunk az otthonunkba, kiderült, hogy törött csempét tettek fel, a teraszon beázik a világítás, ami leveri a biztosítékot, de nekünk kellett megjavíttatnunk a motoros redőnyöket és a rosszul beszerelt zuhanykabint pluszpénzért helyrehozatni – sorolta a Blikknek Antal. Hozzátette, a kamrával is szenvednek, mert az ajtót fordítva szerelték fel, így a jó részét nem tudják használni.

Antalék eleinte még a lakásba sem tudtak bejutni, mostanra kiderült, hogy a fűtési rendszertől kezdve az elektromos hálózatig szinte mindennel gond van /Fotó: Grnák László

Antalék a beköltözés után 51 pontos hibalistát vettek fel. Az elmaradt munkákat vagy a nem megfelelő kivitelezést szerették volna a vállalkozóval megcsináltatni, de az szóba sem állt velünk. Pedig „nem csak” esztétikai gondok vannak, a lakás egyik felében hideg van, a másik felében viszont megy a fűtés.

– A szakemberek, akiket eddig megkérdeztünk, nem jöttek rá a megoldásra. Szerintük ezt a gondot az tudná orvosolni, aki a fűtési rendszert megépítette – mondta Antal.

A fiatalok úgy számolták, hogy mintegy 4 millió forint a káruk, amely megtérítéséért bírósághoz fordultak. A kárukba beleszámolták, hogy fél évig albérletben éltek, havi 250 ezer forintért. De a legrosszabb a feszültség, ami egészségi és párkapcsolati problémákhoz is vezetett.

A kivitelező továbbra is be akar hajtani rajtuk kevés híján hárommillió forintot, de az eljárások megtorpantak a járvány miatt. Kerestük a történetben szereplő vállalkozót, de elérhetetlennek bizonyult.

Ez is érdekelheti: Szélmalomharcot vív az igazáért: új lakás helyett albérletbe kényszerült István, akitől az előleget és az ingatlant is lenyúlták

Segítünk

Ha Önnel is történt hasonló, írjon a [email protected] e-mail-címre, vagy a www.facebook.com/groups/blikkugyek csoportba!

Nem muszáj átvenni

A megrendelő az építőipari műszaki átadás-átvételi eljárás során ellenőrizheti az ingatlant és annak esetleges hibáit. Amennyiben ilyet talál, az átvételi elismervényt nem köteles aláírni, előtte a hibák kijavítását kérheti a kivitelezőtől. Nem tagadható meg ugyanakkor az átvétel olyan jelentéktelen hibák és hiányok miatt, amelyek a rendeltetésszerű használatot nem akadályozzák. Amennyiben a későbbiek során kerülnek elő a kivitelező kontármunkájából adódó rejtett hibák, a megrendelő jogi segítséget kérhet, és 3 év garancia illeti meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.