Csepel minden óvodájában betiltották a Meseország mindenkiét

Csepel minden óvodájában betiltották a Meseország mindenkiét

Sharing is caring!

A fideszes polgármestertől, Borbély Lénárdtól jött az utasítás: a csepeli ovikban tilos felolvasni a könyvből.

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere az összes kerületi óvodában betiltotta a Meseország mindenkié című könyv olvasását – írta a 444.hu. A portálnak a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője, Hierholczné Faragó Tünde megerősítette a hírt, de nem akarta kommentálni a polgármesteri utasítást.

A lap munkatársa beszélt az egyik intézmény óvónőjével is, aki azt mondta:

a könyvet eddig sem olvasták a gyerekeknek, nincs is meg az óvodának.

Az óvónő hozzátette: különösnek találja a tiltást, mert eddig nem szóltak bele, hogy mit olvashatnak, és mit nem, és olyan sem fordult elő, hogy könyveket betiltott vagy ajánlott volna a polgármester.

Mitől olyan veszélyes egy mesekönyv, hogy valaki ledarálja?

Gyorsan szögezzük le: véleménye mindenkinek lehet, a könyvdarálás azonban jócskán túlmegy a véleménynyilvánításon. De mi lehet egy mesekönyvben, ami ekkora indulatokat kavar? A felnőttek vagy a gyerekek csinálnak nagy ügyet belőle, ha mássággal találkoznak? Szakértőkkel beszélgettünk a „homoszexuális propagandának” titulált Meseország mindenkié című könyvről.

A Meseország mindenki című könyv egy meseantológia, vannak benne homoszexuális, illetve transznemű szereplők is, de a könyv nagy része nem LMBTQ-témájú. A könyv miatt Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta: Magyarország türelmes a homoszexualitás tekintetében, de van egy vörös vonal, hagyják békén a gyerekeinket.

Borbély Lénárd volt az is, aki a legutóbb babás zászlót tűzött ki a csepeli polgármester hivatal épületére, hogy a Pride-hónap ellen tiltakozzon.

Facebook Comments