London – Nem túlzás, élete talán legfontosabb meccsére készül Boris Becker – a bíróságon. A németek 54 esztendős teniszlegendája régóta húzódó kínos ügy következő fejezetére készül, és ha vesztesen hagyja el a “terepet” márciusban, akkor hét év börtönt kaphat.

Becker a sportág legendája, minden idők legfiatalabb wimbledoni bajnoka, 17 évesen és 7 hónaposan nyert 1985-ben, egykori világelső, olimpiai aranyérmes, hatszoros Grand Slam-torna-győztes. Könnyen lehet, hamar a rácsok mögött ücsörgő legnagyobb világsztár kétes címet is birtokolni fogja. Visszavonulása után ugyanis üzletekbe kezdett, csődbe ment, de hogy teljes legyen a baj, a brit hatóságok szerint az ellene hosszú évekig zajló eljárás során megpróbálta elhallgatni, hogy vannak “bizonyos” számlái és vagyontárgyai, amelyeket elárverezhetnének, hogy hitelezői igényét kielégítsék.

Becker márciusban áll bíróság elé Fotó: Northfoto

Márciusban bíróság elé áll, s ha bűnösnek találják, hét év börtönt kaphat.

– Pozitív ember vagyok, hiszek a jóban és az angol joghatóságban – mondta Becker az ügy kapcsán az egyik német lapnak. – Igen, feszült vagyok és ideges néha. De nem esek pánikba.

A jelenleg Londonban élő Beckernek 24 vádponttal kell szembe néznie. A SkyNews úgy tudja, az eljárás során nemcsak bizonyos bakszámláit, ingatlanjait és üzleti részesedéseit igyekezett eltitkolni a hatóságok elől… Több olyan sportrelikviát (például az 1991-es és 1996-os Australian Openen nyert díjakat, az 1992-es párosban szerzett olimpiai aranyat) is el akart rejteni, amelyeket elárverezve csökkenthette volna tartozását.

(A legfrissebb hírek itt)

Felvetődik a kérdés, hogy egy olyan ember, mint Becker, aki annyi pénzt keresett karrierje során (csak pénzdíjból mintegy 40 milliárd forintnyi dollárt keresett karrierje során), hogyan kerül anyagi nehézségekbe. Szerinte mások miatt került nehéz helyzetbe.

– Teniszező voltam, és nem tanultam üzleti adminisztrációt vagy jogot. Ezért játékoskarrierem után az úgynevezett tanácsadókra vagy menedzserekre voltam utalva, akik nyilván nem mindig adtak jó tanácsokat. Milyen alternatívám volt?.. Sok hibát követtek el, és a mai napig nekem kell állnom a számlát – panaszkodott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.