Csoda: túlélte Béla bácsi, hogy 50 percet töltött a kút jéghideg vizében

Csoda: túlélte Béla bácsi, hogy 50 percet töltött a kút jéghideg vizében

Sharing is caring!

Az Edelényben élő, 82 éves bácsi szerencsés megmenekülésének történte maga az orvosi csoda.

A 82 éves Béla bácsi a kerekes kútból vizet akart merni. Tán megszédült, mikor a 7 méter mély, jéghideg vízzel teli kútba zuhant.

Zokogva rohant át a szomszédom, hogy kútba zuhant a férje, ott talált rá – mondta el a Blikknek a szemközti szomszéd, miközben ő is a könnyei törölgette. – Azonnal hívtam a 112-t, mikor kiértek a rendőrök, tőlem vitték át a létrát is – mondta a Blikknek. A riasztást hallva elsőként ért ki a családi házhoz Hevele István törzszászlós, Baricska Gergely járőr társával.

– Az idős bácsi minden erejét összeszedve próbált kapaszkodni a falban. Ahogy felnézett, a tekintetében láttam, hogy érzi, lassan elhagyja az ereje, a feje néha már belebillent a vízbe. Egyetlen hang nem hagyta el a száját, egész végig meg sem szólalt – mesélte a rendőr.

Csoda: túlélte Béla bácsi, hogy 50 percet töltött a kút jéghideg vizében

Végül a katasztrófavédők hevederek segítségével húzták fel az idős férfit, aki rendkívül kihűlt, a felszínen sem tudott megszólalni. A mentők szerint 25 fok volt a testhőmérséklete. Utóbb úgy számolták, legalább 40, de akár 50 percet is eltölthetett Béla bácsi a 4-5 fokos vízben. Valóságos csoda, hogy nem állt le a szíve. A Blikk úgy tudja, válságos állapotban került kórházba.

Facebook Comments