Csodát tett Mihácsi Anikó: 63 kilótól szabadította meg a szegedi fizikust

Sharing is caring!

Szaszkó-Bogár Viktor élete gyökeresen megváltozott, miután Baján találkozott Mihácsi Anikóval, az egyik legismertebb táplálkozástudományi szakemberrel.

Ma már el sem tudja képzelni dr. Szaszkó-Bogár Viktor (34) fizikus, hogy valaha is visszahízzon száz kiló fölé, vagy ne tudjon biciklivel feltekerni a szegedi munkahelye felé vezető emelkedőn. Pedig volt idő, amikor Viktor alatt recsegett-ropogott a mérleg, a mutató 142 kilóig meg se állt. Most pedig? Fürgén szedi a lábát a Tisza-parton, amikor lehuppan a székbe, nem zihál, nem kapkod levegőért.

Mihácsi Anikó a túlsúlyos embereknek nemcsak a reményt, hanem az egészségét is visszaadta

A családom is túlsúlyos volt, már kiskamaszként én is az lettem. Emlékszem, daginak csúfoltak a barátaim – mesélte a Blikknek Viktor. – Emiatt egy csepp önbizalmam sem volt, ünnepnek számított, ha a többiek néha bevettek a focicsapatba kapusnak. Erre rájött még, hogy felnőttként rendszertelenül és mindent ettem, kétszer vacsoráztam és sokat nassoltam. A feleségem már túlsúlyosan ismert meg, de amikor elértem a 140 kilót, az már neki is sok volt.

Miután Viktor Bajára utazott és gyanútlanul benyitott Mihácsi Anikó Tóth Kálmán utcai rendelőjébe, még nem sejtette, hopgy gyökerestül megváltozik az élete. Anikó segítségével átállt egy speciális étrendre, ennek köszönhetően már az első két hétben 8 kilótól szabadult meg. A közgazdász úszni, kerékpározni kezdett, valósággal olvadtak le róla a kilók. Az edzőteremben a kigyúrt férfiak ránéztek, odamentek hozzá, és gratuláltak neki. Nem az eredménye miatt, mert az még nem volt, hanem az elhatározását, a kitartását ismerték el.

– Amikor 100 kiló alá fogytam, a laborleleteim normális értéket mutattak, végre elhagyhattam a gyógyszereimet. A legnagyobb siker az volt, hogy a hormonháztartásom is rendbe jött, korábban emiatt nem lehetett gyerekem – folytatta Viktor. – Azóta két gyerekünk született. Miután először átöleltem a kislányomat, éreztem, hogy örökre megváltozott az életem, már nemcsak magam miatt muszáj egészségesnek maradnom.

Facebook Comments