Csókay András: Ne hallgassunk a szirénhangokra, oltassunk a kínai vakcinával

Csókay András: Ne hallgassunk a szirénhangokra, oltassunk a kínai vakcinával

Sharing is caring!

Az ismert idegsebész rövid videóban agitál a kínai oltás mellett, korábban az orvosi kamarától etikai vizsgálatot kért azon kollégái ellen, akik szerinte elbizonytalanítják az embereket a keleti vakcinákban.

Csókay András szerint orvoskollégái is hiteltelenül tájékoztatják a lakosságot azokról a vakcinákról, amelyeket az állami egészségügyi intézmények megvizsgáltak és engedélyeztek.

Mint a Mária Rádió Facebook-oldalán megjelent videóban kifejti, a kínai vakcina hagyományos technológiával készült, elölt vírust tartalmaz, ami egy évszázados, bevált, jól sikerült technika.

„Nem százezreket, nem milliókat, hanem százmilliókat mentett meg, gondoljunk csak a fekete himlőre. Ezzel a technológiával készült az ebola-vírusvakcina, amit szintén az első két fázis lezárása után elkezdtek használni a tömeges oltásra.”

Szerinte ilyen esetben a harmadik fázisú vizsgálatok befejezése a tudomány, a bioetika szerint nem követelmény, hiszen ez a hatékonyságot már csak picit modellálja, nem pedig alapvetően változtathatja meg.

Csókay arra biztat mindenkit „önmagunk és a magyar testvéreink védelme érdekében”, hogy mindenképpen adassa be magának a vakcinát.

„Akármennyire is próbálnak a háziorvosok, vagy pedig más orvosszakmából jövő kollégák erről lebeszélni, valószínűleg alulinformáltak, esetleg politikailag felülmotiváltak, ne hallgassunk ezekre a szirénhangokra. Isten áldjon titeket!” – zárja a videót Csókay.

Csókay vasárnap a Magyar Nemzetben közölt nyíl levélben kérte a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökét, Kincses Gyulát, hogy indítson etikai vizsgálatot azok ellen az orvosok ellen, akik elbizonytalanítják az oltásra jelentkező betegeket a kínai és orosz vakcináktól. Szerinte „a hazai háziorvosok egy része, megszegve a hippokratészi esküjüket, tudatlanságuktól vagy a kormány sikeres munkája elleni bosszújuktól vezetve jelentős mértékben hátráltatják a járvány elleni védekezés sikerét, annak legyőzését, súlyosan vétkezve ezzel a Magyar Orvosi Kamara etikai kódexében foglaltak ellen.”

Levelére a kamara elnöksége válaszolt. Ebben hangsúlyozzák, hogy a MOK elnöksége minden megnyilatkozásában oltáspárti, és az oltások iránti szakmai és közbizalom megtartása érdekében eddig is a tiszta, átlátható kommunikáció és a szakmai elvek pontos megtartása mellett szállt síkra. Szerintük „a háziorvosi kar összességében nagy önfeláldozással és sok munkával áll az oltások mellé, általánosító negatív vélemény nem indokolható”. Leszögezik, hogy az oltások kérdését a MOK kizárólag szakmai kérdésként kezeli, és politikai oldaltól függetlenül elítél minden, az oltásokkal kapcsolatos politikai szándékú megnyilatkozást.

Csókaynak azt ajánlják, hogy a MOK etikai szabályzata szerint a területileg illetékes szervezetéhez forduljon, ha etikai eljárást kíván indítani.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Facebook Comments