„Csorna alapellátása gyakorlatilag térdre rogyott” – három háziorvos koronavírusos lett, egy meghalt

Sharing is caring!

A városban a négy felnőtt- és két gyermekkörzetben most mindössze kettőben van orvos. Bágyogszovát háziorvosa besegít, és az otthon gyógyuló doktorok is amit lehet, intéznek a távolból.

Három háziorvos is koronavírusos lett, egy pedig meghalt Csornán. Emiatt nehéz megszervezni az egészségügyi ellátást a településen.

“Tekintettel a kialakult helyzetre, Csorna alapellátása gyakorlatilag térdre rogyott, kérem türelmüket!”

– írta ki a közösségi oldalra dr. Antal Miklós háziorvos, az egyik fertőzött doktor.

Kisalföld híradása szerint a “városban négy felnőtt- és két gyermekkörzet működik, a hatból mindössze kettőben van most hadra fogható orvos”. Egy háziorvos pedig néhány hete elhunyt, az ő praxisát most helyettesítéssel, a betegek átirányításával látják el.

Ahhoz, hogy a betegeket Csornán el lehessen látni, dr. Balázs Mihály, Bágyogszovát háziorvosa besegít.

“A betegek ellátása nem kerülhet veszélybe és térdre rogyva is, de tesszük a dolgunkat”

– mondta a lapnak. “Alapvetően minden beteget megvizsgálunk, mindenki találkozhat orvossal, akinek a helyzete, betegsége, állapota ezt indokolja.

A vírussal küzdő kollégáink is dolgoznak egyébként otthonról, hiszen a receptfelírást megoldják, a beutalókat és a táppénzes papírokat intézik. Ez is nagy segítség.”

Balázs doktor beszélt arról is, hogy az orvosok között nagy az összefogás és a segítségnyújtásra szép példákat látni. Önként állnak be mások helyére, ha valaki kiesik az alapellátásból vagy az ügyeleti rendszerből a járásban.

A fertőzött orvosok elvileg két negatív teszt után állhatnak vissza a munkába, de ez sokszor nehezen megoldható, mert gyakran a gyógyulás után is pozitív eredmény születik. Ezért most a huszonegyedik nap után újra munkába állhatnak a doktorok – mondta el.

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük