A Vidám Színpad váratlan facebookos belejelentése újabb botrányt szült, ugyanis az eddigi művészeti vezető, Straub Dezső csak innen értesült arról, hogy el van bocsájtva. A Böröndi Tamás által a Vidám Színpad Örökös Tagja címmel kitüntetett művész reagált a méltatlan helyzetre.

Újabb botrány borzolja fel a kedélyeket a Vidám Színpad körül, most éppen azért forrnak az indulatok, mert a színház vezetése úgy menesztette a Böröndi Tamás által a Vidám Színpad Örökös Tagja címmel kitüntetett Straub Dezsőt hogy neki nem is szóltak. Mindezt méltatlanul, egy Facebook posztból tudta meg.

– Megújul a Vidám Színpad! Készülünk az Eurocenter tavaszi nyitására. November 13-án előbemutató az Óbudai Kulturális Központban – ezzel a felütéssel kezdte a Facebookon megosztott közleményét a Vidám Színpad, mely körül Böröndi Tamás halála óta számos botrány kirobbant már.

A folytatásban azonban olyan dolgokról írnak, melyekről előzetesen nem tájékoztatták az érintetteket, pontosabban Straub Dezsőt, aki innen tudta meg, hogy már nem ő a Vidám Színpad művészeti vezetője, helyét Tasnádi Csaba Jászai Mari-díjas rendező, a VIDOR Fesztivál ötletgazdája veszi át.

– Most elérkezett az idő, hogy a teljes nyitásra készülve elkezdjük felépíteni új repertoárunkat és ideiglenes játszóhelyen újra szeretett közönségünk elé lépjünk. Ahogy otthonunk megújul, úgy a Vidám Színpad életében, művészi létezésében is új korszak kezdődik.

– Böröndi Tamás özvegye, Götz Anna célkitűzése – férje szellemi örökségét szem előtt tartva és művészi vágyát beteljesítve -, hogy színházunk a méltó hagyományokat megőrizve és egyben megújítva, a nagy elődök tudását továbbadva egy új generációnak, a szórakoztató műfajt magas színvonalon művelje. A gördülékeny működéshez a hátteret színházunk ügyvezető igazgatója, Akerl László biztosítja.

A megújuló Vidám Színpad művészeti vezetője Tasnádi Csaba Jászai Mari-díjas rendező, a VIDOR Fesztivál ötletgazdája és létrehozója, aki az igényes szórakoztatás elkötelezett híve, közel két évtizedes színház vezetői tapasztalattal– írták.

Straub Dezső reagált a történtekre

Straub Dezső a Facebookon reagált a váratlan hírre, amiből számára egyértelművé vált, hogy nem kívánják vele tovább folytatni a közös munkát.

– Alulírott Straub Dezső 2014 óta viselem a Vidám Színpad művészeti vezetője címet. A Vidám Színpad 2021. november 1-jén kiadott facebook-tájékoztatójából ismertem meg a színház jelenlegi vezetőinek döntéseit, terveit, jövőképét, így magam is ezen a fórumon reagálok!

Látom, hogy megkérdezésem és a részemre címzett felmondás nélkül a Vidám Színpad új művészeti igazgatót nevezett ki!Véleményem szerint ebből a tisztségből kettő egy színházban sok lenne! Tisztelettel kérem tehát a Vidám Színpad pillanatnyi vezetőit, hogy közönségünket tájékoztassák arról a tényről, hogy – idézet a közleményből – „Böröndi Tamás özvegye, Götz Anna – férje szellemi örökségét szem előtt tartva” – felmondás nélkül Straub Dezső helyett új művészeti vezetőt nevezett ki! – írta a művész.

– Hasonlóképpen kérem a fent nevezett szakembereket, hogy tájékoztassák nézőinket arról is, hogy„Böröndi Tamás szellemi örökségét szem előtt tartva” a Böröndi Tamás által a Vidám Színpad Örökös Tagja címmel kitüntetett Straub Dezsőt a színház vezetősége tagjai között a továbbiakban nem kívánja mint színészt és rendezőt sem szerepeltetni,őt többé a Vidám Színpad deszkáin nem láthatják! Köszönöm – zárta sorait Straub Dezső, aki elbúcsúzásul sok sikert és jó egészséget kívánt.

Böröndi Tamás halála óta botrányok csorbítják a Vidám Színpad hírnevét

Korábban az elhunyt színházigazgató felesége, Götz Anna azzal került be a hírekbe, hogy a művész lányait nem engedi be édesapjuk lakásába.

– Nem Annán és Lillán múlik, hogy nem mennek. Egyszerűen nem mehetnek be abba a házba ahová születtek, ahol nevelkedtek és ahol a szüleik – Tamás és második felesége válása után – is sokat időztek – árulta el a Story magazinnak a család egyik közeli ismerőse.https://pulsembed.eu/p2em/82l2FiCai/

A színésznő később elmondta: semmilyen sárdobálásban nem vesz részt, ezért nem is reagált az őt ért vádakra.

– Akik eddig megszólaltak, azok egész egyszerűen befeketítik a szerelmem, Tamás emlékét. Teszik mindezt egy lelkileg nagyon megterhelő hagyatéki eljárás közepén, melyben egyedül vagyok. Nagyon egyedül vagyok. Azzal vádolnak, hogy nem állok szóba senkivel. Ez természetesen nem igaz, beszélek azokkal, akik szeretnek, akik érdekek nélkül vannak jelen az életemben – nyilatkozta Götz Anna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.