David Attenborough is beoltatta magát

David Attenborough is beoltatta magát

Sharing is caring!

A természetkutató kora miatt jogosult az oltásra, de példát is akar mutatni.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A 94 éves Sir David Attenborough is megkapta a koronavírus elleni oltást, a nemrég engedélyezett, az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca által fejlesztettet – írja az Independent.

A világ talán leghíresebb természetkutatója a veszélyeztetettek második csoportjába tartozik, és kora alapján jogosult az oltásra, de egyúttal példát is akart mutatni azzal, hogy az elsők között veszi fel a vakcinát.

„A vírus azt éreztette velünk, hogy sérülékenyek és kiszolgáltatottak vagyunk” – mondta Attenborough, akit nem sokkal II. Erzsébet királynő után és férje, Fülöp herceg után oltottak be.

Facebook Comments