Döbbenetes: a házassága alatt folytatott házimunkájáért kap milliós kártérítést egy válófélben lévő nő

Döbbenetes: a házassága alatt folytatott házimunkájáért kap milliós kártérítést egy válófélben lévő nő

Sharing is caring!

Egy pekingi válóper ítéletében elrendelték, hogy egy férfi kárpótolja feleségét a házasságuk során végzett házimunkáért.

A nő öt évnyi fizetetlen munka után 50 ezer jüant, vagyis 2,2 millió forintot kap. Az eset hatalmas vitát váltott ki az interneten a háztartási munka értékéről, mivel egyesek szerint az összeg túl alacsony.

(A legfrissebb hírek itt)

A bírósági nyilvántartás szerint a férj, Chen tavaly adta be a válópert. Az asszony eleinte vonakodott a válástól, de később anyagi kártérítést kért, azzal érvelve, hogy Chen nem vállalt semmiféle házimunkát, illetve nem segített a fiúk nevelésében sem.

A pekingi Fangshan Járásbíróság az ő javára döntött, elrendelve, hogy a férfi fizessen havi 2000 jüant (91 ezer forintot) tartásdíjként az egyszeri, 50 ezer jüan mellett.

(Ez is érdekelheti: Mádai Vivienben a barátai tartják a lelket)

A döntést az ország új polgári törvénykönyve szerint hozták meg, amely idén lépett hatályba. Az új törvény szerint a házastárs jogosult a váláskor kártérítést kérni, ha nagyobb teher hárul rá a gyermeknevelést, az idős rokonok gondozását és a partnerek segítését illetően – írja a BBC.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük