Döbbenetes: a most megtalált magyar futballista tudta, hogy meg akarják ölni

Sharing is caring!

Talán már senki nem bízott abban, hogy valaha kiderül, mi történt valójában az MTK egykori híres labdarúgójával, amikor minap a rendőrség bejelentette: megtalálták a 11 évvel ezelőtt titokzatos módon eltűnt, akkor 45 éves Katzenbach Imre holttestét , akit minden bizonnyal megölték.

Kiderült, a XVII. kerületi otthonából 2009. szeptember 28-án eltűnt férfi maradványait idén október 23-án találták meg Baranyajenő térségében. Az egykori sportoló az egyik főszereplője volt az eltűnése időszakában kirobbant Eclipse-botránynak. A milliárdos adócsalás miatt felszámolt céghez köthető vállalkozások ügyvezetőjeként, tettestársaihoz hasonlóan rá is több éves börtönbüntetés várt.

Katzenbach az autóját és személyes iratait hátrahagyva vált köddé nem sokkal 45. születésnapja után. A rendőrség a kezdetektől gyanította, hogy bűncselekmény áldozata lett, mígnem 2019-ben olyan információkhoz jutottak, hogy a férfit meggyilkolták. Kiderült az is, hogy a gyilkos hol rejtette el a holttestet, így a nyomozók Baranyajenő térségében megtalálták és azonosították az áldozat maradványait. A rendőrség egy jelenleg is börtönbüntetését töltő korábbi üzlettársát, H. Attilát (50) gyanúsították meg. Egyes hírek szerint a férfi vadászbirtokán ásták ki a maradványokat, a pestisracok.hu szerint az áldozat koponyáján sérülést találtak. Úgy tudjuk, H.-t ki is hallgatták, de az nem derült ki, hogy tett-e beismerést.

Az Eclipse Informatikai Zrt. annak idején rendkívül szövevényes, titkosszolgálatokat is érintő kapcsolatokkal rendelkezett. Rendőri felső vezetők neve is szóba került, amikor több milliárdos állami megrendeléseket kapott különböző fejlesztésekre. Óriási összegek folytak át a cégen keresztül más vállalkozásokhoz, mint utóbb kiderült így mosták tisztára a pénzt.

Az egykori labdarúgó a feltételezések szerint strómanként, a háttérből irányító bűntársak bábjaként írt alá a cégei nevében, s vett fel óriási összegeket. Eltűnése előtt nem sokkal például fél milliárd forintot. Szinte bizonyos, hogy ezek felett nem ő rendelkezett, élete vége felé pedig már határozottan fenyegetésre cselekedett.

Katzenbach Imre családja és ismerősei tudták, hogy a férfi ki akart szállni az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt.-hez kapcsolódó, az ő nevén futó cégekből, de nem sikerült neki. Hogy komoly fenyegetéseket kapott, arról ő maga írt egy, a rokonainak hátrahagyott kétségbeesett, az Átlátszón pár éve megjelent levélben.

„Életveszélyesen megfenyegettek, meg akarnak öletni! Ezekkel keresték meg a feleségem és üzenték általa… több esetben üzentek, hogy eltesznek láb alól… H. A. „irányítása alatt lettem ezekben az években több cég vezetője. Ezeket a cégeket ő kezelte: számlák, munkák, szerződések, pénzek mozgása.” – olvasható sok más, döbbenetes állítás mellett a levélben.

A levél ezzel zárul: „Bemocskolták hazugságokkal az életemet…Sajnos tönkre ment a családunk, elvesztettem a házunkat, a vagyonunkat… Az ügyek folyamatosan gyűltek, tornyosultak…, kezdtem megrogyni. De a mókuskerékből nem tudtam kilépni. Hazugság, becsapás, színjáték az utóbbi időszak az életemnek… Ezt nem akarom tovább csinálni. Most fenyegetnek, meg akarnak ölni, öletni. ”

Indirekt/Blikk

Facebook Comments