Döbbenetes: Egy volt rendőrfőnök működtetett bűnbandát, amely üzletembereket zsarolt – Indirekt.hu

Sharing is caring!

A román rendőrség szervezett bűnözés elleni kolozsvári osztályának korábbi vezetőjét és három társát fogták el a terrorelhárítók.

A rendőrfőnököt három bűntársával együtt előzetes letartóztatásba helyezték harminc napra, azt követően, hogy szombatra virradóan rajtakapták őket, ahogy lehallgató berendezéseket szerelnek fel egy cég kolozsvári székhelyén. A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyosztály (DIICOT) által korábban indított nyomozás során kiderült, a volt rendőr szabályos bűnszövetkezetet működtetett Kolozs megyében az elmúlt kilenc hónapban – számolt be róla a Főtér.

A lap információi szerint a férfi a rendőrségi tapasztalatait használta fel, a bűnbanda pedig üzletemberekre szállt rá, bizalmas információkat szereztek róluk, majd pedig megzsarolták őket. A célpontokat illegális módszerekkel figyelték meg, lehallgatták, nyomkövető berendezéseket, GPS-követőket és mikrofonokat is szereltek az autóikba, irodáikba. A banda, az ex-rendőr kapcsolatai révén a bűnüldöző szervek adatbázisához is hozzáfért.

A négy személy elfogását követően a házkutatás során a rendőrség lefoglalt több tízezer eurót és amerikai dollárt, több tucatnyi mobiltelefont, informatikai eszközöket, lehallgató készülékeket, nyomkövető technikákat, egy fegyvert, lőszert és egy terepjárót is.

Indirekt/Blikk

Facebook Comments