Döbbenetes: háromszor is elküldték az orvosok, mire kiderült, valóban rákos

Sharing is caring!

Háromszor küldték el azzal a dokik a fiatal, kétgyermekes édesanyát: nincs miért aggódnia. Ha nem elég erőszakos, és nem követeli ki végül a megfelelő vizsgálatokat, ma már – minden bizonnyal – nem lenne életben.

Szinte értetlenül áll az elmúlt év kaotikus eseményei előtt az a 34 éves, kétgyermekes édesanya, aki hiába aggódott az egészségéért, a dokik többször küldték haza azzal: nincs semmi baba, és egyébként is, túl fiatal, hogy tumora legyen. Végül tavaly év vége felé kiderült: mellrákja van, harmadik stádium.

– Háromszor mondták, hogy semmiség. Ha nem hallgatok az ösztöneimre, ki tudja, hol lennék – magyarázta a skót asszony, hozzátéve: talán már nem is lenne életben, ha nem elég erőszakos.

A Glasgow-ban élő Lori Delaney kálváriája tavaly egy kitapintott csomóval kezdődött. Mivel a nagynénénél két hónappal korábban diagnosztizáltak rákos megbetegedést, elment egy nyilvános szűrésre – onnan azonban azzal küldték el, hogy túl fiatal, így nincs mi miatt aggódnia. Később a háziorvosa is hasonlóképp vélekedett, azt bizonygatva: ez csak a hormonok miatt van. Még a rákos nagynéni sem aggódott. Ő azzal nyugtatta Lorit: amikor a családban valaki megbetegszik, mindenki a rák jeleit véli felfedezni magán. Ez normális.

Az édesanya mégsem nyugodott meg. Elment egy specialistához, ahol ugyan mammográfiát nem voltak rajta hajlandóak elvégezni – ugyanis ők is túl fiatalnak találták ahhoz, hogy bármi baja legyen – de azért egy biopsziát csináltak.

– A specialista azt mondta, soha életében nem volt olyan biztos abban, hogy mindez semmiség, mint akkor – emlékezett vissza Lori. A szakértő azonban hatalmasat tévedett. Az asszony daganatos megbetegedése ekkor már harmadik stádiumban volt.

Napokkal később megműtötték, majd pedig előjegyezték hat kemoterápiás kezelésre.

– Senki sem akar beszélni, mi történik a kemoterápia alatt. Senki sem beszél arról, hogy hízol meg a szteroidok miatt, hogy hullik ki az orrszőröd, a szempilláid, hogy esik le a lábkörmöd, miként nem tudsz rendesen aludni – mesélte az asszony a Daily Recordnak, hozzátéve: noha azzal biztatták, hogy jól bírja majd, mert fiatal, ő úgy érzi, pont az egészséges életmódja miatt érezte meg jobban, mekkora hatással vannak rá a belepumpált, agresszív szerek.

Sajnos azonban Lori Delaney képtelen volt végigcsinálni a kemoterápiákat: a koronavírus-járvány kitörése miatt ugyanis az orvosai azt javasolták, a saját biztonsága érdekében hagyja abba. Később sugárkezelésekkel folytatták a daganat elleni harcot, mára pedig az orvosok gyógyultnak nyilvánították, noha a következő tíz évben még biztos gyógyszerekkel kell biztosítania, hogy a rák ne térhessen vissza.

Indirekt/Bors

Facebook Comments