Döbbenetes történet: több tízmilliót mosott tisztára egy 69 éves naki asszony – Így bukott le

Döbbenetes történet: több tízmilliót mosott tisztára egy 69 éves naki asszony – Így bukott le

Sharing is caring!

50 millió forintnyi, bűncselekményekből származó összeget moshatott tisztára egy naki asszony – közölte Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A rendőröknek információjuk volt arról, hogy egy Tolna megyei nő egy ismeretlen személy kérésére több banknál nyitott a saját nevére bankszámlát, amelyekre büntetendő cselekményekből származó összegek érkeztek. A nyomozás során megállapították, hogy az asszony a bankszámlákhoz igényelt bankkártyákat külföldre – jellemzően Ghánába – küldte el, és az ismeretlen személynek az internetbanki adatokhoz is hozzáférést biztosított – olvasható a police.hu oldalon.

Mint írták, a nő több éven át számos bankszámlát nyitott különböző pénzintézeteknél, majd az azokra beérkező összegekhez hozzáférést engedett az általa interneten megismert ember kérésére. A nő engedte, hogy a számláiról a pénzt levegyék, ennek fejében számos alkalommal vett fel ő is kisebb összegeket onnan. Az asszony bankszámláit korábban – más ügy miatt – zárolták. Ő azonban ezt követően még a hozzátartozóit is rávette arra, hogy nyissanak bankszámlákat pénzintézeteknél, amelyekhez szintén hozzáférést adott alkalmi ismerősének.

(Ez is érdekelheti: Lebuktak a szlovák csalók, pénzmosás miatt kell felelniük)

A 69 éves asszonyt kedden fogták el, pénzmosás gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, csütörtökön pedig a Szekszárdi Járásbíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét – olvasható a rendőrség honlapján.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük