Dr. Kunetz Zsombor: „Egy dolgot biztosan nyitva kell majd tartania a miniszterelnöknek, a temetőket”

Sharing is caring!

Az egészségügyi szakértő szerint a java még hátravan: az eddigi intézkedések nem hoztak eredményt. Orbán hétfői bejelentését kevésnek, a vásárlási időkorlátozást pedig rossz intézkedésnek tartja.

Mint azt mi is megírtuk, Orbán Viktor hétfőn bejelentette, hogy a december 11-ig tartó korlátozásokat a koronavírus-járvány jelenlegi helyzete miatt meghosszabbítják egy hónappal.

Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a Facebook-oldalán írta meg gondolatait:

“A miniszterelnök, igazi hősként magának megtartva a bejelentés 2:45 perc műsoridejét, bebújva a meg nem nevezett járványügyi szakemberek, professzorok és tudósok háta mögé, ma ismét bejelentett.

Azt a bejelentés nélkül is tudjuk, hogy eljutottunk abba a fázisba, hogy az egészségüggyel már nem nagyon lehet mit tenni,

kis részeredmények talán elérhetőek, ha erre van hozzáértő vezetés, de persze az sincs. Nagyobb eredmények pedig, nem várhatóak egy már összeomlott rendszertől, majd meglátjuk mi maradt a romok alatt.

Marad tehát a járvány terjedésének a fékezése, mint esély a túlélésre, a maszkviseléssel, a társas kapcsolatok korlátozásával stb. Ez a novemberi szigorításokkal úgy sikerült, ahogyan látszik a képen, sehogy, sőt! (Ábrát lásd alább – a szerk.)

Tehát a novemberi intézkedések kudarca láttán, joggal gondolja az ember, hogy a járványügyi szakértők, a professzorok, a tudósok valami más megoldást is kitalálnak, amivel nem áll le az élet, de nagyobb biztonságot teremtenek és az áldozatok számát is csökkenteni fogja.

De nem, minden marad a régiben, annak kudarcával egyetemben. Pont akkor, amikor jön a karácsonyi bevásárlás nagy rohama. És ahelyett, hogy növelnénk az esélyét annak, hogy nagyobb tömeg nélkül, azaz nagyobb fertőzésveszély nélkül lehessen bevásárolni, csökkentjük azt.

Ugyanis az idősek idősávja nemcsak arra tökéletes, hogy összeugrassza a kormány a a 65 év felettieket, a fiatalabbakkal, na meg mindenkit a boltosokkal, hanem arra is tökéletesen megfelel, hogy a fiatalabbaknak, azaz a társadalom nagyobb részének a vásárláshoz való hozzáférését csökkentse. Ugyanis ők csak 11-től vehetik ezen üzletek nyitva tartását igénybe (a hajnali időpontokat nem számítva), a kijárási tilalom miatt csak este 7-ig. Mivelhogy, nem túl okosan a kijárási tilalommal kötelező este az 7 órai zárás is.

Mindeközben az nem számít, hogy egy adott légtérben éppen 10-en, 100-an, vagy 1000-en tartózkodnak-e. Pedig az értelmes és járványfékező rendelkezés az idősáv bevezetése helyett éppen az lett volna, hogy az egyszerre egy adott légtérben tartózkodók számát korlátozzák, és növeljék a rendelkezésre álló vásárlási időt, akár a kijárási tilalom 22 óráig való kitolásával is. De nem így lett, ahogyan nem rendelték el – ott ahol lehet – a home office bevezetését, ahogyan nem rendelték el az iskolákban tanórákon is, és a munkahelyeken is a kötelező maszkviselést, de a 7-8. osztályosok digitális átállását sem.

Ellenben leállították a pedagógusok tesztelését, ahelyett, hogy a PCR tesztek ingyenesen hozzáférhetővé tették volna.

A Szilveszternek már biztosan kampó, az éjféli misét meg majd megmondja Orbán Viktor a tudós professzorokkal való december 21-i konzultációja után, mert az majd talán akkor is lehet, ha a család nem találkozhat.

Business as usual.

A jövő évre nézve, miután ez így sikerült, és a java még hátravan, egy dolgot biztosan nyitva kell majd tartania a miniszterelnöknek, a temetőket.”

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük