Drága mulatság lesz Budapesten maszk nélkül utazni: 8 ezer forint a bírság

Sharing is caring!

A közösségi közlekedés járatain mostantól pénzbüntetéssel szankcionálható, ha valaki nem, vagy szabálytalanul viseli a maszkot.

Nem elég, ha a nyakában van, az sem, ha csak a száját takarja – pénzbírságra számíthat, aki szabálytalanul viseli, vagy egyáltalán nem vesz fel maszkot a fővárosi tömegközlekedési járműveken. A Fővárosi Operatív Törzs ülése után hozott szigorító intézkedéseket a Fővárosi Önkormányzat a járvány megfékezése érdekében – áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében. A szociális intézményekben elrendelt látogatási és kijárási tilalom mellett a kulturális intézmények védelmét is megerősítették.

A Fővárosi Önkormányzat:

  • növeli a saját intézményeinek tesztkapacitását szociális intézményeiben, a hajléktalan ellátásban és az idősgondozásban,
  • elrendeli a kötelező maszkviselést a piacokon, a fővárosi fenntartású kulturális intézményekben, a múzeumokban, a könyvtárakban, a levéltárban, a mozikban, a színházakban, a Fővárosi Művelődési Központban, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert zárt helyiségeiben
  • elrendeli, hogy mostantól a BKK járatain a maszkot nem vagy szabálytalanul viselő utasok az utazásból történő kizárás mellett 8000 forint pénzbüntetéssel sújthatók.

Karácsony Gergely április 27-én jelentette be, hogy kötelező az arc eltakarása a fővárosi közösségi közlekedésben, eddig viszont nem büntették azokat, akik nem viseltek maszkot.

Facebook Comments