Dráma a pálya szélén: amíg a focista gólt próbált lőni, a kisfia életéért küzdöttek

Dráma a pálya szélén: amíg a focista gólt próbált lőni, a kisfia életéért küzdöttek

Sharing is caring!

A Bácsalmás focistájának, Kővári Dánielnek meccs közben fogalma sem volt, hogy mi zajlik a pálya szélén: kisfiának leállt a légzése és kétségbeesve próbálták újraéleszteni.

A focista felesége Miklós Anna és kisfia, az egyéves Dávidka a nézőtéren szurkolt, amikor az anya észlelte, hogy a gyerek rosszul van. ODasietett a Soltvadkertet korábban edző, jelenleg szakmai tanácsadóként segítő Szabó Attilához (53), majd a döbbenettől és a félelemtől reszkető hangon kérte a segítségét. A szakember gondolkodás nélkül kivette az anyuka kezéből a gyereket, aztán azonnal megkezdte az újraélesztést. A trénernek hála, a fiúcska magához tért, s mire kiérkeztek a mentők, újra szabályosan vert a szíve és megfelelően vette a levegőt – írta a Blikk.

– Szerencsére Dávidka most jól van, de – sajnos – a kórházban hiába végeztek el rajta több vizsgálatot is, még mindig nem tudják, hogy mi okozta a bajt. Korábban előfordult, hogy amikor sírt, elakadt a lélegzete, de azt mondták, majd kinövi – mesélte a Blikknek az édesapa, Kővári Dávid. Hát így lett a nap hőse Szabó Attila, aki régóta ismeri a szülőket, hiszen Kővári anno nála kezdett el futballozni.

– Örülök, hogy segíthettem, bár ne kellett volna átélnünk azokat az óráknak tűnő másodperceket, perceket – sóhajtott nagyot Szabó. Nem volt időm gondolkodni, ösztönösen a jobb kezembe vettem a fiút, a ballal pedig megkezdtem a szívmasszázst. Szerencsére sikerrel jártam, és nem lett komolyabb baj. UEFA B licences edző vagyok, a képzésen részt vettem sportorvosi oktatáson is, ezért tudtam, mit kell tennem abban a rendkívül drámai helyzetben.

Facebook Comments