Dráma: megszólalt a Hableány tragikus sorsú matrózának édesanyja – Indirekt.hu

Sharing is caring!

Ha én lennék a bíró, halálbüntetést szabnék ki a Viking kapitányára, amiért megölte a fiamat”- fakadt ki a 82 éves Julika néni, aki 16 hónapja hiába vár a vétkes bocsánatkérésére.

Fotók: Indirekt

A Hableány tragikus sorsú matrózának, Pethő Jánosnak az édesanyja a Blikknek panaszkodva arról beszélt, attól fél, nem éri meg, hogy a sors igazságot szolgáltasson a családjának. Julika néni mindennap megsiratja a fiát, és ha egyet kívánhatna, akkor halálbüntetést kérne az ukrán hajóskapitányra, Jurij C.-re, aki a Duna hullámsírjába süllyesztette a Hableány sétahajót és vele a fiát.

– Minden éjszaka álmodom a kisfiamról, nem valóságos képek ezek, de arra elég, hogy felébredve felzaklassanak – panaszolta Julika néni a Blikknek. – Tavaly május 29. óta karanténban vagyok, nem nagyon mozdulok ki, beletemetkeztem a gyászomba. Idős vagyok, félek, nem érem meg, hogy börtönbe zárják azt a kapitányt. De gyakran gondolok arra, ha én lennék a bíró, halálbüntetést szabnék ki rá, amiért megölte a fiamat. Huszonnyolcszoros halált érdemel ez az ember, pont annyit, ahány ember életét kioltotta. Elfogadhatatlan, hogy lassan másfél éve meghalt 28 ember, de senkitől nem kért bocsánatot.

Facebook Comments