Drámai katasztrófa fenyeget a magyar határ közelében

Drámai katasztrófa fenyeget a magyar határ közelében

Sharing is caring!

Megdöbbentő videón látható, milyen súlyos ökológiai katasztrófa fenyeget a Bosznia-Hercegovina hegyei közt kanyargó Drina folyón, amelyen több ezer köbméter műanyag hulladék halmozódott fel.

Több ezer köbméter műanyag hulladék úszik a Drina folyón Visegrádnál – vette át a vajdasági Szabad Magyar Szó a Nova S portál hírét. A becslések szerint mintegy négyezer köbméter szemét érkezett Montenegró felől, amely a Lim folyóból került a Drinába. A szemét már a vízerőmű gátjához érkezett, a gátat védő háló felszakadása miatt feltorlódott hulladék veszélybe sodorta az erőmű működését, és akár ökológiai katasztrófát is okozhat.

A vízen úszó műanyag hulladék évek óta problémát okoz a folyónak ezen szakaszán, most azonban a szakemberek szerint több tízezer köbméternyi hulladék halmozódott fel a Drina felső folyásán, amivel az erőmű erre szakosodott dolgozói már nem tudnak megbirkózni, így szélesebb körű összefogásra lenne szükség. A minap hasonló jelentések érkeztek a Lim folyón lévő Potpec-gátról is, ahol szintén hatalmas mennyiségű műanyag hulladék torlódott fel.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük