Drámai vallomás: pánikrohamokkal küzd Mihalik Enikő

Drámai vallomás: pánikrohamokkal küzd Mihalik Enikő

Sharing is caring!

A külföldön felkapott magyar topmodell a követői kérdéseire válaszolt videóban, s elárulta, hogy pánikrohamokkal küzd.

Követőinek a kérdésére válaszolt a minap Mihalik Enikő. Ezek közül az egyik az volt, hogy Enikőnek volt-e valaha pánikrohamai. Megdöbbentő választ adott.

– Érdekes történet. Amikor először kiköltöztem New Yorkba, húsz éves voltam. Még csak nem is hallottam olyanról, hogy pánikroham, viszont körülbelül fél évvel később megtörtént velem az első ilyen eset. Annyira rosszul lettem és annyira hirtelen értintett, hogy még a lábaimat sem tudtam behajlítani. Megdermedtek, mintha fából lennének. Ettől még jobban megijedtem, a barátaimnak kellett egy taxiba betenni és hazavinni – mondta Enikő.

Enikő ezután elmesélte, hogy a barátnők is hazamentek vele, egész délután mellette is maradtak, és nyugtatták, hogy nincsen semmi baj.

– Én utána három napig olyan balkari fájdalommal és zsibbadással voltam, hogy azon gondolkoztam, kaptam egy kisebb szívrohamot, mert olyan gyorsan vert a szívem. Ez csak az első volt a sok eset közül – magyarázta a modell. Enikő végül rájött, hogy ezt a pánikrohamot végeredményben ő kreálja saját magának. Ám a felismerés még önmagában nem vezetett teljes gyógyuláshoz, néha ma is érzi magán a tüneteket. Ilyenkor, ha akár 5 percre is, de félrevonul, csak magával foglalkozhat és befogja a fülét, hogy a külvilágot ne, csak a saját légzését hallhassa. Ez általában segíteni szokott. Ugyan megtanulta kezelni, de még mindig vannak rossz pillanatok – tette hozzá.

Enikő arra is válaszolt, hogy mitől fél a leginkább az életben: – Attól, hogy felszaladnak a kilót – vágta rá, s azt is elmesélte, nyilván a szakmája miatt fél ettől, hiszen, ha elhízik, akkor nem tud dolgozni.

Indirekt/Bors

Facebook Comments