Drasztikus változtatásokat szeretne a kamara az orvosi béremeléssel kapcsolatos törvényben

Drasztikus változtatásokat szeretne a kamara az orvosi béremeléssel kapcsolatos törvényben

Sharing is caring!

Többek között a kirendeléssel és az áthelyezéssel kapcsolatban is kifogásaik vannak.

„Elhibázott és félelmet generál”, ezért pontosításra szorul az orvosi béremelést is tartalmazó jogszabálynak az a része, amely a kirendelés időtartamát szabályozza – idézi a Magyar Orvosi Kamarát a HR Portál. Az „áthelyezés” szabályozása szintén jogbizonytalanságot okoz – teszik hozzá.

Az érdekvédelmi szervezet azután tette közzé módosítási indítványait, miután múlt héten tárgyaltak Pintér Sándor belügyminiszterrel az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről.

Álláspontjuk szerint az “áthelyezés” esetén szabályozás szintjén el kell választani a járványhelyzet alatti és a békeidős szabályokat. Egészségügyi járványhelyzet alatt maximum 100 munkanap/naptári évben legyen szabályozva az eltérő foglalkoztatás lehetősége.

A MOK szerint indokolt lenne akár törvényben is rögzíteni azokat a konkrét szempontokat és munkavállalói érdeket, amelyekhez igazodva a munkáltató elrendelheti a kirendeléseket. Azt is javasolják, hogy ezeket plusz kirendelési díjjal ismerje el a kormányzat.

A összeférhetetlenséggel kapcsolatban azt javasolják, hogy ne tagadhassa meg az engedélyezést végző szerv az engedély kiadását olyan tevékenységre, amely az adott intézmény működésével nem összeférhetetlen.

A teljes javaslatot EZEN A LINKEN lehet elolvasni.

via szeretlekmagyarorszag.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük