Durva vádak: nőkkel, köztük 18 év alatti lánnyal keveredett botrányos kapcsolatba két rabbi

Durva vádak: nőkkel, köztük 18 év alatti lánnyal keveredett botrányos kapcsolatba két rabbi

Sharing is caring!

Budapest — „Be kell vallanom, hogy csak most leszek 18.” „Szűz vagy?” „Dehogy!” „Az nem baj.” „Akkor is mehetek?” „Igen, ha nem jelentenek fel kiskorú megrontásáért.” „Szeretnél megrontani?” „Nagyon. Egész délelőtt.”

A fenti párbeszéd nem egy pikáns regény részlete: az Ynet izraeli hírportál tett közzé egy internetes beszélgetést, amely szerint egy magyar rabbi így próbált elcsábítani egy lányt azt követően is, hogy a nő egyértelművé tette számára: még nem múlt el 18 éves. A lap egy felvételt is közzétett, amelyet a rabbi a lánynak küldött magáról: ezen vélhetően az egyházi ember meztelen felsőteste látható.

A botrányt egy nemrégiben a hálóra került honlap robbantotta ki, amely elkezdte kiteregetni egyes, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) kötelékébe tartozó rabbik szennyesét. A lap két vallási vezető viselt dolgáról is írt részletesen. Egyikük, egy észak-magyarországi város rabbija a vádak szerint valódi nagytermészetű férfi lehetett, mivel állítólag több olyan nővel is intim kapcsolatot ápolt, akik a zsidó vallást kívánták felvenni. Az áttéréshez szükséges megszokott elvárások mellé a testi örömszerzés is felkerült, amit a nők – felismerve, hogy a betérésük csak így lehet sikeres – meg is tettek a vallási vezetővel.

Durva vádak: nőkkel, köztük 18 év alatti lánnyal keveredett botrányos kapcsolatba két rabbiAz egyik közösséget vezető rabbival kapcsolatban több vádat is megfogalmazott egy külföldi lap, sőt, levelezéseinek egy részét is nyilvánosságra hozták/ Fotó: MTI – Kelemen Zoltán

Olaj volt a tűzre, hogy ezzel kapcsolatban nyilvánosságra került a rabbi és az egyik áttért asszony férje közti levelezés, amelyben a vezető elismerte, hogy viszonyt folytatott a nővel, amiért elnézést kér annak férjétől.

Ennél nagyobb bűn is nyomhatja azonban egy, a közösség betérési részlegét vezető egyházi ember lelkét. Egy másik levelezés szerint ugyanis ez a rabbi a fent már idézett beszélgetésben hosszan győzködött egy fiatalkorút arról, hogy létesítsen vele szexuális kapcsolatot a kora ellenére.

A napvilágot látott részletek annak a belháborúnak nyomán kerülhettek felszínre, amely a Mazsihiszben dúl a szervezet vezetése és egy belső kisebbség között.

A Mazsihisz rabbitestületének elnöke is megszólalt az ügyben:

– Fájdalmas folyamat indult meg a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségében (Mazsihisz), de ennek a végére kell járnunk – nyilatkozta Róna Tamás, aki vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte. Mint mondta, az igazság kiderítése és nyilvánosságra hozatala a magyarországi zsidóság hosszú távú érdeke.

Megtudtuk, hogy a rendőrségnél jelenleg nincs eljárás a rabbi ellen.

Az egyik ügyben érintett rabbi a közösségi oldalán azt írta, egy olyan belső harc dúl a szervezeten belül, aminek csak vesztesei lehetnek. A rabbi állítja, csak tönkre akarják tenni őt és a családját, amelynek érdekében semmi nem drága, akár manipulált felvételek sem. Sorait azzal zárta, hogy kilép a rabbitestületből.

Megtépázott hírnév

A Mazsihisz és a Rabbitestület közötti harcból, ami alaposan megtépázza egyébként a nagy múltú testület hírnevét, egyre többen kívánnak már kimaradni. A cikkünkben említett rabbin kívül nem sokkal ezelőtt egy másik közösség vezetője is bejelentette, hogy lemond.

blikk.hu/aktualis/belfold/szexbotranyb-vadak-ket-rabbi-magyar-vallasi-vezeto/kxspsj2

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük