Egri belgyógyász: „Itt olyan tragédia lesz, amilyen eddig nem volt, ha nem zárjuk be az iskolákat”

Sharing is caring!

Dr. Darvai László szerint alibi rendelkezések születnek: „Ez egy olyan járvány, amely a felnőttek egészségét, életét veszélyezteti, és amelyet nagyrészt a gyerekek terjesztenek.”

Dr. Darvai László egri belgyógyász, ostorosi háziorvos az Egri TV adásában beszélt arról, hogy szerinte a jelenlegi járványügyi védekezés messze nem elegendő ahhoz, hogy a tragédiát elkerüljük, szúrta ki az Egri Ügyek.

“Azt érzem, azt látom, hogy olyan alibi rendelkezések látnak napvilágot, amelyek meg sem közelítik annak a fegyelemnek a szükségességét, hogy valamit tudjunk tenni. Ez a járvány egy olyan brutális helyzet, amellyel soha nem találkoztunk”

– fogalmazott az orvos, aki szerint mindezek ellenére sem zárják be az összes óvodát, iskolát az országban. Véleménye szerint pedig, ha ez így is marad, akkor a járvány szabadon fog terjedni családról, családra.

“Ez egy olyan járvány, amely a felnőttek egészségét, adott esetben az életét veszélyezteti, és egy olyan járvány, amelyet nagyrészt a gyerekek terjesztenek. Hiszen a gyerekek szinte tünetmentesek, szabadon járnak-kelnek, és hordozzák az intézményeken keresztül, családról családra a bajt. Ha nem lehet megteremteni az online oktatást, aminek minden feltétele adott az országban, akkor itt olyan tragédia lesz, amilyen eddig nem volt”

– mondta dr. Darvai László.

Az orvos azt is hozzátette, hogy már az egri kórház járványkórházzá alakításának második napján látni lehetett, milyen brutális betegbeáramlás történik.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük