Egy 116 éves nővér győzte le a koronavírust

Egy 116 éves nővér győzte le a koronavírust

Sharing is caring!

Andrée nővér a beszámolók szerint egyáltalán nem félt a fertőzéstől, csütörtökön lesz 117 éves.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Kigyógyult a koronavírus-fertőzésből egy francia idősotthonban élő 116 éves apáca – írja a Guardian.

Az 1904-ben született Andrée nővér tesztje még januárban lett pozitív a Sainte-Catherine Labouré otthonban Toulon városának közelében. Az intézményben fertőzési gócpont alakult ki, 88 lakóból 81-en megbetegedtek, közülük tízen meghaltak.

A csütörtökön 117. születésnapját ünneplő nővér teljesen tünetmentes volt, de mivel karanténba került, misére sem járhatottt. Ennek ellenére a beszámolók szerint egyedül a magányra panaszkodott.

A francia sajtó szerint Andrée nővér Európa legidősebb nője, aki legyőzte a koronavírust, és idézik az idősotthon vezetőjét, aki elmondta, egyáltalán nem félt a fertőzés után sem, nem kérdezett az állapotáról sem.

A vak és tolószékes nővér nevelőként és oktatóként dolgozott 1944-ig, amikor belépett egy kolostorba 40 éves korában. 1979 óta él idősotthonokban, Toulonba 2009-ben költözött át.

Facebook Comments