Egy ausztrál légitársaság sehová sem tartó repülőjáratot indít azok számára, akiknek hiányzik a repülés

Sharing is caring!

Se útlevél, se koronavírus-teszt nem kell hozzá és még karanténba se kell vonulni utána.

Anélkül élvezhetik a repülés örömét egy új ausztrál járat utasai, hogy a karantén miatt kelljen aggódniuk, igaz kimondott úticélja sincsen a repülőgépnek, amellyel utaznak – írja a Ladbible.

Bár a járvány miatt jelenleg szinte az egész világban nehézkes az utazás, a Quantas nevű ausztrál légitársaság azonban megtalálta a hiánypótló megoldást azoknak, akiknek hiányzik a repülés, ám a járványhelyzet miatt le kell mondaniuk róla.

Jövő hónaptól ugyanis olyan repülőgépjáratot indítanak, amely Sydney-ben száll fel, és megy egy kört a kontinens egy kis része felett, hogy aztán ugyanott szálljon le.

A “Sehová sem tartó járat” – ahogy a cég nevezi – azonban nem csak egy kötelező kört repül, hanem igyekszik a maximumot kihozni a helyzetből: a Boeing 787 Dreamliner nevű gépével teszi meg az utat, amely arról ismert, hogy ennek a típusnak vannak a legnagyobb ablakai a repülőgépek közül. Szükség is van rá, a repülő ugyanis a térség nevezetességei felett repül el, madártávlatból mutatja be a vidék szépségét, ráadásul napnyugtakor teszi meg mindezt, hogy tovább fokozzák a vizuális élvezetet.

A hétórás utat azzal reklámozzák, hogy szinte sehol máshol nem lehet jelenleg útlevél és koronavírus-tesz vagy karantén nélkül utazni, csak itt.

A jegyek száma limitált, egyrészt a járványhelyzet miatt, másrészt pedig a kielégítő kilátás miatt, ugyanis csak az ablak melletti ülések elérhetők. A sehová sem tartó járat ugyan első hallásra értelmetlen dolognak tűnhet, mégis nagy rá a kereslet a gondtalan utazásban ellehetetlenített szárnyalni vágyók körében: az első, októberi járatra nagyon hamar eladtak minden jegyet.

>

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük