Az ukrán first lady, Olena Zelenszka a háború kezdete óta teljes mellszéllességgel támogatja férjét, Volodimir Zelenszkijt-t. Az egyre növekvő orosz fenyegetés miatt azonban az ukrán elnök családja egy ideje egy szigorúan titkos bunkerben rejtőzik.

Olena Zelenszka a háború kitörése óta minden nyilatkozatában bátran kiállt férje mellett és egyáltalán nem félt kimondani a véleményét. Azonban nagyon félti a férjét egy esetleges orosz támadástól, hiszen Zelenszkij a háború kitörésekor elutasította az Egyesült Államok evakuálási ajánlatát és Ukrajnában maradt, hogy a “népével együtt” harcolhasson az oroszok ellen.

Az ellenség engem jelölt meg első számú célpontnak, a családomat pedig a második számúnak– mondta Zelenszkij korábban egy videóban Kijev utcáin állva.

Olena Zelenszkának és Volodimir Zelenszkij-nek két gyermeke született. Lányuk, Sasha most 17 éves, fiuk, Kyrylo pedig 9. A növekvő orosz fenyegetettség miatt azonban a feleség és a gyerekek most kénytelenek egy szigorúan őrzött bunkerben tartózkodni.

Felesége és gyerekei biztonsága érdekében Zelenszkij csak telefonon kommunikál családjával. Ez azért is szükséges mert az utóbbi időben több olyan hír is napvilágot látott, mely szerint az orosz erők merényletre készülnek az ukrán elnök ellen.

“Mint minden nő Ukrajnában, én is nagyon féltem a férjemet” – mondta Olena Zelenszka nemrégiben az ABC-nek, majd hozzátette:

Ez egy nagyon nehéz időszak mindenkinek. Minden reggel, mielőtt felhívom a férjem, imádkozom, hogy aznap is minden jól menjen. Tudom, hogy milyen erős és kitartó. Ő bármit túlél, de akkor is félek. Félek, hogy valami rossz történik– mondta az ukrán first lady.

(Daily Star)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.